Тарас Шевченко, дадаїзм та зелена енергетика

28 листопада 2011, 09:56
Власник сторінки
журналіст
0
4045

Проект освітніх подій «Платформа» ділиться з вами ще однією порцією цікавих івентів цього тижня.

Лекція: "Тарас Шевченко в культурній пам'яті України"  (28. 11. 2011 о 16:30)

Представництво Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні, Німецька служба академічних обмінів, посольство Німеччини в Україні і Центр польських та європейських студій Києво-Могилянської академії запрошують вас на черговий захід в межах циклу лекцій з історії України – публічну лекцію пані д-ра Єнні Альварт.


Адреса: Центр польських та європейських студій НаУКМА (вул. Волоська, 10). Вхід вільний.



Лекція "Про еволюцію національної ідентичності" (29. 11. 2011 о 19:00)

У рамках засідання Київського дискусійного клубу дилетантів підприємець, президент компанії "Євроіндекс", член команди "ВікіСітіНоміка", випускник і викладач Києво-Могилянської бізнес-школи Валерій Пекар прочитає лекцію на тему "Про еволюцію національної ідентичності".

Під час лекції будуть розглянуті такі питання:
- Чи важливо розрізняти самовизначення і самоідентифікацію?
- Чи є майбутнє в ідентичності?
- Навіщо самовизначатися? Що це змінює?
- Чи допомагають знання, інтелектуалізм самовизначенню?
- Яка специфіка самовизначення українця / жителя Україні?

Місце: Культурно-просвітницький центр Олександра Прогнімака (вул. Хорива, 25/12) Вхід вільний.



Дискусія "Україна занадто бідна для розвитку зеленої енергетики" (1.12. 2011 о 16:00)

Зелена енергетика базується на використанні енергії сонця, вітру, води, тепла землі, тобто всього того, що не є вичерпуваним ресурсом. У міру того, як запаси вуглецевого палива зменшуються, зелена енергетика все частіше обговорюється як найефективніша альтернатива традиційній енергетиці в майбутньому. Вона також є безпечною для оточуючого середовища, тому її розвитку приділяють все більше уваги.

Модератором дебатів виступить відомий український журналіст та телеведучий Мустафа Найєм.

Реєстрація на захід – за посиланням.
Адреса: вул. Володимирська, 57. Вхід вільний.


Кінопоказ: "5 портретів Наталі Бай" (1. 12. 2011 о 19:00)

1-4 грудня в кінотеатрі "Київ" проходитиме фестиваль "Вікенд у Каннах", де будуть показані найкращі стрічки Каннського кінофестивалю.

1 грудня відбудеться показ "5 портретів Наталі Бай" – добірки короткометражних фільмів (Режисери: Едуар Делюк, Жан-Люк Перреар, Ромен Деланж, Матьє Іппо, Жеремі Ліпман.), зробленої на замовлення найбільшого телеканалу Франції CANAL+. П’ять молодих французьких режисерів розкривають різні грані акторського таланту легенди французького великого екрану – кінодіви Наталі Бай. Фільм представлятимуть актриса Наталі Бай та режисер Жан- Люк Перреар.

Наталі Бай – легендарна французька актриса, володарка чотирьох премій "Сезар": за найкращу жіночу роль другого плану – в 1981 і 1982 роках, за найкращу жіночу роль в 1983 і 2006 роках. У 1999 році Наталі Бай отримала премію Венеційського кінофестивалю за найкращу жіночу роль у фільмі Фредеріка Фонтейна "Порнографічний зв'язок".

Місце: Кінотеатр «Київ», (вул. Велика Васильківська, 19). Вартість – 40-60 грн.


Лекція: "Початок кінця Мистецтва. Дадаїзм" (3. 12. 2011 о 13:00)

Дадаїзм, дада – літературно-художній рух, що виник в Цюріху серед письменників та художників-емігрантів в розпал Першої світової війни (1916). У своїй творчості вони прагнули відобразити алогічність, абсурдність світу, додати елемент гри та випадковості, за способом вираження це було "антимистецтво". На Кельнській виставці 1920 року, влаштованій біля туалету, глядачам пропонували нищити експонати сокирою, що вони й робили. Дада називали "нігілістичною предтечею сюрреалізму". Провідними фігурами були художники Марсель Дюшан, Ханс Арп і поет Трістан Тцара.


Перше відвідування курсу є безкоштовним. Реєстрація – листом на info@culturalproject.org.

Адреса: вул. Горького (Антоновича), 102-104. Вартість – 150 грн.


http://platfor.ma/

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.