"Родом из Октября" (заголовок з газети Правда, 1987 року)

05 грудня 2011, 10:46
Власник сторінки
журналіст, телеканал ТВі
0
3985

Це схоже на радянські дифірамби. Але ці дифірамби "свіжі", "українські", "незалежні". Регіони вже повернулися в недалеке совєцьке минуле.

Потрапив мені до рук номер однієї міської газети. На першій сторінці - репортаж з мітингу, присвяченому 20 річниці референдуму. Починається текст з того, що свято відбулося з ініціативи міського та районного осередків Партії регіонів. А далі без коментарів

"Перед початком зібрання на площі лунали пісні про Україну, зокрема й "Гімн Партії регіонів", у якому є такі прекрасні пам"ятні рядки:
У колисці душі зародилася воля,
І вказала зоря нам омріяний шлях.
Краща доля для нас – нами обрана воля,
Наша спільна мета, наша віра в серцях.

Заступник директора школи з навчально-виховної роботи,член Партії регіонів (хто б міг подуматиу своєму виступі зробив екскурс у події двадцятирічної давності, коли на теренах України зароджувалася нова незалежна держава. 
Заступник голови міської організації Партії регіонів у виступі зазначив:
- ... І тільки сьогодні за ініціативи та підтримки Президента України Віктора Федоровича Януковича, Кабінету Міністрів України, виконавчої влади ми на загальнодержавному рівні з належною увагою і шаною відзначаємо річницю вікопомної історичної віхи в державотворенні та самовизначенні українського народу. 
На мітингу виступила директор іншої школи, (увага, сюрприз) член Партії регіонів у міській раді, яка відзначила, що переважна більшість населення міста підтримує курс, обраний Президентом України, наголосила, що зримі зміни на краще сталися буквально останнім часом....
У своїх виступах начальник управління економіки РДА, (як не дивно) член Партії регіонів, та сільський голова (як не дивно, теж) член Партії регіонів наголосили на тому, що Президент України, уряд і голова обладміністрації втілюють у життя намічене. Про це красномовно свідчать цьогорічні здобутки трудівників міста й району. 
Заступник голови РДА, (ви будете здивовані!) член Партії регіонів зачитав резолюцію... "

Резолюцію цитувати не буду. Але головні слова там надруковані великими літерами - ПІДТРИМУЄМО, ЗАБЕЗПЕЧИМО, ЗБЕРЕЖЕМО, ВИПРАВДАЄМО!
А ви кажете "погана влада"...

Автор, до речі, не підписався. Воно й не дивно. Я не звинувачую автора. Працювати журналістом в райцентрі - це каторжна справа. Адже, коли сам мер тобі розказує, де похвалити, а де насварити, то єдине, що залишається - забивати шпальти газети рекламою, рецептами, гороскопами. Бо ж альтернативи немає. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.