Істерія за EX.UA

01 лютого 2012, 08:13
Власник сторінки
журналіст
0
31273
Істерія за EX.UA

"Чортова недомократична диктатура закрила наш улюблений сайт, де ми могли чесно красти кіно, книги, музику, програми та ігри", - плакав цієї ночі, 1 лютого, в інтернеті український народ.

І щоб плач був переконливішим, кілька ридаючих завалили сайт МВС і на кілька годин серед ночі поклали сайт Президента, за тим понеслося - інтернет-громада почала валити всі гавермент-сайти. Навіть спеціальний ресурс для цього нашвидкоруч зліпили.

Ситуація нагадує обшуки у фірмі друку футболок Простопринт кількамісячної давнини. Тоді також міліція обшукала офіс підприємства і знайшла кілька порушень авторських прав серйозної контори УЄФА. 

Ці два обшуки показові, що мовляв, ось Європа подивися - ми єсть Влада України, такі от гарні-красіві і чесні з піратами боремося. Але якось воно дивно відбувається, занадто вибірково. Не знаходите?

Занадто вже нагадує "боротьбу міліції з проституцією та наркотрафіком", чи "боротьбу влади з корупцією та хабарями". Нам кидають по кілька разів на тиждень новини про зловлених злочинців, але при цьоми ми всі прекрасно знаємо, що цих же порушників закону захищають ці ж чиновники та правоохоронці, які їх потім здають (ну канєшно єслі начальник потрєбує виполнєніє плана).

До речі і в піратстві наша Країна(як влада) теж недалеко відстала. Всі памятають, яку гарну книжку написав півроку тому наш Президент, і всі мабуть памятають претензії Майкрсофта до українського Уряду за контрафактні Віндовси і Офіси на компютерах українських чиновників, ну а може комусь нагадати промову Богатирьової "у стилі Джобса"? 

Ця ексюеївська істерія стала черговим показником жорсткої неприязні (чи ненависті) до влади і пошуку "просунутою" інтернет-тусовкою будь якого приводу, аби як маленька собачка погавкати на великого хазяїна. Загублені в інтернеті люди, що нездатні вийти на вулицю допоки не вийде сотня тисяч, творять собі маленьку революцію в інтернеті,  кидаючись на крила вітряків.

Владі ж від того навіть приємно, бо і перед Європопою відчитається, і додаткові гроші відмиє на новому захисті для урядових сайтів, і в чергове скаже Ну-ну-ну! несвідомим громадянам, які захищають порушення законів і правил чесного демократичного суспільства. І що найцікавіше - буде в цьому права... де юре. 

Ця Країна давно перетворилася на столицю світового абсурду. І якщо в усьому світі цим напрямком творчості займаються окремі митці, то на просторі від Сяну до Дону уже який рік народ творить глобальне абсурдне арт-видиво гуртом...

ПС. а вчора, 31 січня, Президент відкривав оновлену лікарню у Кіровограді. Через це на півтори години була перекрита міська кільцева автодорога у київському напрямі. Машини протягом цього часу не могли не вїхати у місто не виїхати з нього. Таке от...
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
ТЕГИ: интернет,пираты,МВД Украины
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.