Компенсація від Януковича

24 березня 2012, 09:07
Власник сторінки
Журналіст, сценарист документального кіно, спеціаліст з міжнародної адвокації
0
5681

Сам він сприяє тому, щоб ця хибна система, а точніше режим продовжували розвиватися

Днями Віктор Янукович заявив, що «держава  має вжити всіх заходів для повноцінної адаптації в суспільстві Максима Дмитренка, який через судову помилку провів у в’язниці 8 років і лише зараз вийшов на волю. Ми будемо шукати можливість, як допомогти людині сьогодні з боку держави. І ми це зробимо».

Йдеться про людину , яка відсиділа за злочини так званого «пологівського маніяка» Сергія Ткача, який ще за часів Радянського Союзу почав ґвалтувати і вбивати дівчат і молодих жінок. Коли його зловили у містечку Пологи Запорізької області, де він жив останніми роками, то виявилося, що він таких злочинів накоїв понад чотири десятки. І в багатьох випадках замість нього садили іншу людину. Так само не пощастило і Максимові Дмитренку. Ця історія можна сказати – вирок нашій правоохоронній і судовій системі.

Отож, президент сказав ніби правильні слова. Але тільки на перший погляд. Сам він сприяє тому, щоб ця хибна система, а точніше режим продовжували розвиватися. Один з найяскравіших випадків це справа так званих «запорізьких паламарів». Трьох молодих людей судять за нібито організацію вибуху у Свято-Покровському храмі Запоріжжя, який стався 28 липня 2010 року і в результаті якого загинула літня жінка. Тоді президент в ефірі телебачення вимагав від керівників силових відомств,  щоб вони якнайшвидше знайшли злочинців і йому пообіцяли це зробити за тиждень, хоча законом на це відводиться два місяці. Через тиждень тодішній міністра внутрішніх справ Анатолій Могильов доповідав президентові, що злочинців зловили. А тепер неозброєним оком видно, що справа розвалюється на очах.

Так само Янукович давав вказівки розшукати тих, хто організував пограбування Приватбанку кілька місяців тому в Донецьку, коли  було вбито п’ятеро осіб. Злочинців нібито зловили, але у правозахисників є дуже багато питань до цієї справи. Давав вказівки Янукович і по справі зґвалтованої Оксани Макар.

Отож, може не підтримувати ту систему подібними вказівками, яка жа підметки рве прагне виконати вказівку Самого? І тоді не треба буде вголос заявляти про компенсації невинно засудженим. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.