12 "штурмовиків" і Попов - результати зустрічі

06 квітня 2012, 16:50
Власник сторінки
виконавчий директор Інституту Масової Інформації, представник в Україні міжнародної організації "Репортери без кордонів", учасн
0
1294

На другому поверсі, де розташовано кабінет голови КМДА Попова, секції коридору тепер замикаються на ключ. Ще вчора там замків не було. Скоро ровами почнуть обкопуватись. А раптом знову виборці!

На другому поверсі, де розташовано кабінет голови КМДА Попова, секції коридору тепер замикаються на ключ. Ще вчора там замків не було. Побільшало і охоронців з невідомої приватної фірми. Чиновники, щоб потрапити з одного переходу в інший, дзвонять на мобілки і перестукуються умовним стуком. 
У пятницю 12 "штурмовиків" - активісти САМу, Ми-Європейці!, Збережемо Старий Київ, Кияни - Об'єднуємось, партії Громадянська Позиція, та представники ініціативних груп місцевих мешканів, зустрілись з Поповим.
На зустріч нас супроводжували охоронці. А в самому залі виявились присутніми близько 20 людей, які потім представились акушерами-гінекологами, заслуженими тренерами, і філософами. Вчора Попов обіцяв нам зустріч у форматі "12 активістів = голова КМДА". Але, менше з тим.
Спочатку Попов попросив нас вибачитись за наші дії, але Єгор Соболєв від імені всіх вибачився лише перед охоронцями - за те, що ми їх трохи помяли, коли проривались в КМДА. Перед чиновниками ми вибачатись відмовились - вони самі спровокували цю акцію, постійно ігноруючи мітинги і акції протесту, які вже стали традиційними під приміщенням КМДА.
Активісти висунули до Попова 10 вимог:

1. Скасувати виділення під забудову дитячого майданчику на вулиці Гоголівській, 7, державний акт та визнати це місце сквером.

2. Скасувати виділення під забудову землі на вулиці Маяковського, 40-52 та визнати це місце сквером.

3. Припинити вирубку Святошинського лісу біля проспекту Перемоги, 138 та визнати це місце сквером.

4. Скасувати виділення під забудову землі на Пейзажній алеї у відповідності до рішення суду та відмінити державний акт.

5. Скасувати виділення під забудову землі на Гончара 17/23 та 21, державний акт та договір оренди, та визнати це місце сквером.

6. Припинити вирубку дереав на Багговутівський, 4 а, скасувати виділення під забудову та визнати це місце сквером.

7. Визнати зеленою зоною місцевість на перетині Нагірної/Нагірного провулку.

8. Скасувати усі виділення землі в Павлівському сквері та на Обсерваторній гірці з поверненням громаді дитячого санаторію "Салют".

9. Відкликати касаційну скаргу КМДА до ВАСУ про внесення до земельного кадастру як особливо цінних земель буферної зони Софії.

10. Скасування заборони на вхід громадян до Київради та КМДА та відкриття усіх результатів поіменних голосувань Київради.
Зокрема, що стосується Святошинського лісу:
Начальник Головного Управління Земельних Ресурсів КМДА Петрук Віктор Іванович заявив, що вирубка дерев проводилась абсолютно НЕЗАКОННО і САМОВІЛЬНО. Це треба було брати штурмом КМДА, битись з міліцією, ламати паркани, і проводити купу акцій, щоб почути ці слова!!! Виявляється, у людей, які безперешкодно, і мало того - під охороною міліції - винищили лісопаркову зону, немає на руках жодних ордерів на вирубку дерев! 
/Фото Віталія Манька/
Виникає велике питання стосовно ролі у цих незаконних діях заступника голови Святошинської РДА Мєщєрякова, який особисто приїзжав на стихійну акцію протесту місцевих мешканців 31 березня, і переконував, що "все законно, всі документи у забудовників на руках". І ще більше питання до дій заступника начальника Святошинського РВВС Миколи Зеви, який захищав незаконну вирубку, закликаючи міліціонерів діставати зброю проти місцевих мешканців. 
Виходить, по Києву можна ходити з бензопилою, їздити на бульдозерах, і корчувати все що завгодно, не маючи на руках жодних дозволів і документів. Головне - занести куди слід баблішко, а тоді просто зробити "морду кірпічом" і заявляти, що все законно.

Попов пообіцяв за 10 днів відзвітувати по роботі над внесеними на розгляд пропозиціями від активістів. 
Ми не радіємо цій зустрічі. Мешканці Києва чекають конкретних дій. Поки що, ми отримали лише обіцянки. За тиждень ми побачимо, наскільки вони виконуються. 
Зараз у Київської влади лише два варіанти - або виконати вимоги киян. Або обкопуватись ровами, щоб ховатись від народу. Але я щось не пригадую, щоб комусь вдавалось успішно сховатись від народного гніву. 




Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.