Карпатаська Олімпіада і дороги в Славську

10 квітня 2012, 16:18
Власник сторінки
журналіст
0
991
Карпатаська Олімпіада і дороги в Славську

За словами президента Януковича Україна серйозно налаштована вибороти право на проведення в Карпатах зимової Олімпіади-2022, то може спочатку варто хоч дорогу в горах відремонтувати

За словами президента Януковича, Україна серйозно налаштована вибороти право на проведення в Карпатах зимової Олімпіади-2022, то може спочатку варто хоч дорогу в горах відремонтувати, бо ж не всі на гелікоптерах прилетять на спортивне свято?

До речі, підприємці, яким пощастило мати власну справу у цій туристичній перлині України, уже просто волають про це і у відкритому листі просять не тільки місцеву владу, а й все "вище керівництво" України - згляньтеся над жителями гір та їхнім туристичним бізнесом, і прокладіть нормальну дорогу хоч до осені.

Ось власне їхнє звернення:

Президенту України В. Януковичу,
Прем'єр-міністру України М. Азарову,
Голові Верховної Ради України В. Литвину,
Голові Львівської обласної державної адміністрації М. Костюку,
Голові Львівської обласної ради О. Панькевичу

Шановний пане Президенте!

1 квітня 2012 року громада Сколівського району Львівської області - жителі, підприємці та представники органів місцевої влади провели безпрецедентну акцію - «Туризм, прощавай?».

Метою акції було привернення уваги громадськості та центральної влади до занепаду, «відмирання» туризму в одному з найвідоміших гірськолижних курортів України - Славському.

Причина цього занепаду проста - жахливий стан дороги між трасою Київ-Чоп і смт. Славське-Волосянка. Частина дороги довжиною лише 20 км. не підлягала капітальному ремонту вже 15 років.

Сколівщина - мальовничий гірський край з населенням понад 40 000 жителів. Славське - знаменитий гірськолижний курорт Карпат, місце тренування національної збірної України. Цей регіон є важливою складовою усього туристичного комплексу України.

Дороги для держави – як кровоносна система для живого організму: коли кров не має доступу до певного органу, цей орган відмирає. Так і у випадку Славського: відсутність нормального транспортного сполучення привела до буквального «відмирання» знаменитого гірськолижного курорту. Стан дороги відлякує потенційних інвесторів. Ця ж дорога унеможливлює швидкий доступ життєвоважливим службам, таким як швидка медична допомога, пожежна охорона та інших, що ставить під загрозу життя та здоров'я мешканців і туристів.

Протягом останніх років до владних структур різних рівнів були написані десятки звернень і клопотань про загрозливий стан дороги у Славське. Урядовці різних рівнів делегують вирішення проблеми на інші держструктури, які в кінцевому випадку, посилаючись на відсутність фінансування, розводять руками. І так роками нічого не змінюється. Складається враження, що держава залишила регіон і його мешканців сам на сам з проблемою, яку місцеві жителі вирішити не в змозі.

Але так далі продовжуватись не може. Громада Сколівщини готова до радикальних засобів привернення уваги влади: люди готові перекрити шлях Київ-Чоп. Єдина вимога громади – реальні гарантії центральної влади, що весною 2012 року розпочнеться капітальний ремонт шляху до Славське та Волосянки, який буде завершено до осені 2012 року.

Ми оголошуємо збір підписів під петицією щодо невідкладного капітального ремонту дороги. Впевнені, що своїми голосами і діями ми можемо змінити ситуацію.

Громадська організація "Туристична асоціацІя рекреаційного розвитку Сколівщини"

Підписатися під питицею можна тут.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.