Про мітинг на захист Андріївського

20 квітня 2012, 17:50
Власник сторінки
виконавчий директор Інституту Масової Інформації, представник в Україні міжнародної організації "Репортери без кордонів", учасн
0
1359

Треба йти.

У суботу вдягайте кросівки і джинси, не беріть з собою нічого протизаконного, і йдіть захищати Київ разом з нами.

Зустрінемось на МИХАЙЛІВСЬКІЙ ПЛОЩІ о 12.00.

Наш перший мітинг, коли ми з будівельним сміттям прийшли під офіс Ріната Ахмєтова, змусив його вибачитись за руйнування будинків. І він, і київська влада пообіцяли все виправити.

Тепер, наша задача мінімум - не дати їм збрехати і покарати винних. Задача максимум -  зупинити руїну. Тому що, насправді, те, що сталося на Андріївському - це всього лише остання крапля. 

У нас на Виноградарі буквально за останній місяць вирубали чверть гектара соснового лісу. Перед тим, зимою, при морозі в -25, серед ночі, під охороною гопників, знесли газон під нашим будинком, щоб поставити там довжелезниі ряди страхопудних МАФів. Ще раніше, влітку, спалили Виноградарський базар. Винних досі шукають. Озирніться навколо.  

Треба йти.

Як інструктор з безпеки для журналістів, попереджаю - надайте перевагу комфортному одягу, без капюшонів, не вішайте нічого на шию, і головне - не піддавайтесь на провокації! Якщо бачите, як хтось вчиняє противоправні дії - відійдіть на два кроки, вкажіть на цю людину і приверніть увагу  громадських охоронців або міліції. Щодо громадських охоронців - так, у нас будуть справжні народні дружинники - волонтери, які будуть, по-перше, переадресовувати народ на місце проведення акції, і по-друге - слідкувати, щоб мітинг пройшов мирно і без провокацій. Беріть з собою фотоапарати, тому що часто саме об'єктив камери здатен як заспокоїти надмірно завзятих правоохоронців, так і зупинити провокаторів.

Друзі, ми також не смітимо на мітингу. Ми - справжнє і відповідальне громадянське суспільство, а не якісь там жлоби. Справжні активісти не отруюють тютюновим димом колег, і не кидають сміття під ноги. Інакше ми нічим не гірше за вандалів. Цей напрямок координує Ганнуся Гопко, за допомоги і підтримки активистів Зробимо Україну Чистою та ФРІ.

Ведучі - гроза всіх корупціонерів країни Наталка Соколенко і Анатолій Вексклярський - знаменитий Діджей Толя.

Політичні сили не будуть виступати. Мандат - це автоматична заборона на допуск до сцени. Натомість - послухаємо нарешті нормальних і справжніх людей, моральних авторитетів, інтелектуалів, істориків, художників, києвознавців, поетів, музикантів.

Відомі українські гурти спеціально перекроїли свої графіки, щоб прийти і абсолютно від щирого серця, без всяких грошей, підтримати цю акцію.

Я знаю, буде дощ. Я знаю, будуть провокації.  Але руїна не зупиниться, поки ми самі її не зупинимо

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.