Як депутати земельної комісії Київради тікали від своїх виборців

26 квітня 2012, 17:30
Власник сторінки
виконавчий директор Інституту Масової Інформації, представник в Україні міжнародної організації "Репортери без кордонів", учасн
0
1534

Сьогодні вранці навідались у серце пітьми - осередок київського земельного дерибану. Таємно, через два кордони охорони, і під прикриттям.

Вперше сьогодні поглянула очі в очі справжній Чубаці з Зоряних Війн. Це був депутат київради, настільки порослий мохом корупції, що ту шерсть було видно візуально. - "Ви не маєте права тут знаходитись! - Чому? Ми тихо сядемо, не будемо вам заважати. Ми ваші виборці, журналісти, і ви якраз розглядаєте наші питання. - Ні, ви зриваєте засідання! Охорона! Хто вам платить! Це провокація!!!"
Результат - з 10 питань, які ми винесли на розгляд Попова, і він обіцяв підготувати рішення на сесію, Київрада голосувала лише по одному - по Пейзажці. Всі інші питання, незаконні забудови, вирубки і дитячі майданчики, ніяк до сесії дійти не можуть.

Зате, можу вас привітати, Київрада прийняла рішення, за яким на місці Гостинного двору на Контрактовій тепер буде торгово-розважальний центр.

За крадіжку Гостинного Двору сьогодні проголосувало 68 депутатів Київради.

З них: 8 від фракції Партії Регіонів, 6 - Народна Партія, 7 - Громадський Актив Києва, 8 - з фракції Столичні Реформи, 3 - Республіка Київ, 1 - Кияни, 2 - Відродження Києва, 2 - Сильна Україна, 8 - Соціальна Справедливість, 5 - Спортивний Київ, 10 - Демократична Партія України, і 8 позафракційних.

Запамятайте ці назви, друзі. Ці люди крадуть у нас Київ.

Рекомендацію прийняти це рішення дала земельна комісія Київради, на засідання якої ми сьогодні таємно пробрались - разом з Єгором Соболєвим, Наталкою Соколенко, Ігорем Луценко, Андрієм Когутом, Тарасом Шамайдою, та іншими. Просто так туди громадянину України не потрапити. Нас таємно провели депутати з фракції Кличка. Це самісіньке "серце тьми" - осередок земельного дерибану столиці, зашифрований об'єкт, десятий поверх, два кордони охорони, а саме засідання триває всього півгодини.  

Нас дуже цікавило, чому питання, які ми винесли на розгляд Попова, і які він пообіцяв виконати, раптом застопорились на рівні цієї земельної комісії, а деякі з них взагалі знаходяться на особистому розгляді голови комісії А.Шевченка, тушки, який, до речі, обирався за списком БЮТ.

Ми хотіли також на власні очі побачити, як працюють народні обранці. Натомість побачили, як вони розбігаються, як таргани, верескливо питають, хто нам платить, і ховаються за спинами приватної охорони.

Для них все настільки вимірюється грошима, що навіть на думку не спадає, що в якийсь момент обурені люди можуть прийти до них САМІ. Для них влада - це, абсолютно очевидно, лише кормушка, у той час коли для нормального демократичного суспільства влада - це, насамперед, відповідальність і підзвітність.

Які можуть бути наступні кроки?

Найголовніший крок можете зробити лише ви. Піднімайтесь з диванів, друзі, відривайтесь від фейсбуків, Інтернетів і телевізорів, і беріть ситуацію у свої руки. Не будьте пасивними. Громадянське суспільство не виникне саме по собі, бо воно базується на персональній відповідальності кожного громадянина. Європейці змогли побудувати підзвітність влади - у Германії президент подав у відставку після звинувачень у зловживаннях, грузинам вдалось за кілька років запустити прозорість, у естонців взагалі електронне урядування. Зможемо і ми, якщо САМІ почнемо щось робити в цьому напрямку.

Робити, а не чекати доброго дядю, який зверне увагу на незаконну забудову на місці дитячого майданчика, чи на те, що без хабаря немає нормальної медичної допомоги, чи на дерибан всього і вся.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.