Допоможи захисникам Гостинного двору

28 травня 2012, 19:28
Власник сторінки
Журналіст, сценарист документального кіно, спеціаліст з міжнародної адвокації
0
1128

Лідер руху "Врятуй старий Київ" Ігор Луценко на ФБ просить допомогти тим, хто захопив Гостинний двір і бореться проти його знищення.

Колеги і соратники, ХЕЛП!
Як ви вже мабуть чули, група активістів захопили і утримують внутрішній дворик Гостинного двору (ГД), що на Подолі. Це – активна дія громади проти спроб узурпаторів перетворити ГД на черговий трогово-розважальний вертеп. Громада хоче там культуру – театр, музей, усілякий відкритий громадський простір, якого так не вистачає нашому вщент зкомерціалізованому місту.

Ми будемо вдячні за допомогу. Перше і найнеобхідніше, що нам треба – це проста присутність людей там. Там – чудово! Там можна сидіти з ноутом і приємно працювати. Там можна призначати зустрічі. Там можна (і треба) ночувати – захист від дощу та зручності там загалом непогані, у стилі «садок вишневий коло хати». Там врешті решт можна відвідувати ті заходи, що там відбуваються…
Звісно, треба матеріальна допомога. Треба автономні джерела живлення, проектор, екран, колонки, воду, їжу – все, що загодиться задля класичного руху Occupy.

Також треба кваліфікована допомога митців. Треба концерти вечорами, майстер-класи, виставки і презентації. Поети, художники, актори, скульптори, відео сценаристи – ми вас потребуємо!
Від цієї активності залежить, чи зможемо ми втриматися в ГД, чи нас викинуть, як непотріб. Все йде до того, що «орендатори», вони ж рейдери, застосують силу. Але якщо вони бачитимуть сильне мистецьке життя і велику кількість людей, то – побояться.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.