Правильна бібліотека

11 червня 2012, 17:01
Власник сторінки
литератор
0
1344
Правильна бібліотека

У Полтавському національному педагогічному університеті імені В.Г.Короленка створено Меморіальну бібліотеку Олеся Ульяненка.

Її основу склали прижиттєві видання книжок письменника, які передав у Полтаву його друг, кінорежисер Мирослав Слабошпицький. На пропозицію М. Слабошпицького відгукнувся ректор Полтавського педуніверситету Микола Степаненко. Він доручив бібліотеці вишу створити на абонементі художньої літератури меморіальний фонд творів О. Ульяненка, а також книжок про нього.

– Особливу цінність книгозбірні ПНПУ імені В.Г. Короленка становлять меморіальні фонди. Цьогоріч їх поповнив доробок письменника-полтавця Олеся Ульяненка. Інтерес до цього майстра слова великий, особливо серед молоді, – говорить професор Степаненко. – Його художня спадщина стоїть осібно в сучасній українській літературі, а отже, потребує прискіпливого дослідника. Сподіваюся, що з-поміж науковців-літературознавців, які аналізуватимуть набуток Ульяненка, будуть і випускники Полтавського педагогічного, де його творчість уже давно вивчають.

("Буквоїд")

Дуже приємно, що знайшлися науковці, готові розробляти творчу спадщину Олеся. У Хоролі, у мами письменника лежить вінчестер від його розламаного комп"ютера. Вірю в те, що його вміст буде доступним для дослідження. У мене є зошит з рукописом "Марго", і я теж його готова надати для досліду. "Марго" - це частина трилогії "Ангели помсти", яка скоро вийде у "Фоліо", я вже читала верстку. І у зошиті можуть знайтись фрагменти, що у цю книгу не потрапили. 

Користуючись нагодою, хочу сказати науковцям: ви редіски, де повне зібрання творів Пантелеймона Куліша?!!!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.