Чарівна польська провінція

28 червня 2012, 03:51
Власник сторінки
Журналіст, сценарист документального кіно, спеціаліст з міжнародної адвокації
0
1316

Кому нема куди дівати час і гроші :)))

Це Сандомєж. А українською Сандомир - містечко на 25 тисяч населення. Дві години від українсько-польського кордону. Нібито фігня. Але якщо у вас є пару-три сотні  доларів зайвих і вам хочеться свіжих вражень, то навідайтеся сюди. Ви потрапите в XVII-XVIII століття. Ціни тут або такі ж, як у нас, або нижчі. І подивитися тут є що. Чарівна європейська провінція.



Так виглядає Сандомир з висоти старовинної міської брами. 

Це прогулянка Віслою вздовж  Сандомєжа, або Сандомира українською. Цей замок збудував король Казімеж Великий у 14 столітті. Він мав гріх: був любителем жінок. Один священник гудив його за це і король наказав його вбити. Тоді Церква наказала йому будувати церкви як спокуту. І поруч із замком стоїть костел, який збудовано за його наказом. 



Це така страва в ресторанчику на Площі Ринок  Сандомєжа "Под Чижемкою". В хліб наливають суп, як його називають поляки - журек.Кажуть, такий подають і в Тернополі.  А чижемка це такий слід на ценглині, яку там знайшли, очевидно, археологи - відбиток ноги чиєїсь.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.