200 мільойнів доларів - Ціна протистояння в Первомайську

05 листопада 2012, 17:39
Власник сторінки
Журналіст, сценарист документального кіно, спеціаліст з міжнародної адвокації
0
3827

Він, наївний, поскаржився до генеральної прокуратури. Ви самі здогадуєтеся, що там повно голодних шакалів, які з радістю запустять руку до чужої кишені.

Ціна протистояння провладного кандидата Віталія Травянка і кандидата від опозиції Аркадія Корнацького у Первомайському районі Миколаївщини 200 мільйонів доларів. Таку цифру по телефону озвучив мені сам Корнацький.

Він тривалий час працював в Росії – заробив там грошей. Після помаранчевої революції повернувся в Україну і створив у Первомайському районі потужну агрофірму. Вона входить до лідерів аграрного бізнесу країни. На землі, якою володіє його фірма виявлено граніт. За словами Корнацького, на 400 мільйонів доларів. Він твердить, що чистого прибутку там 200 мільйонів.

Коли про це стало відомо, то місцеві прокурори порушили проти нього кримінальні справи. Він, наївний, поскаржився до генеральної прокуратури. Ви самі здогадуєтеся, що там повно голодних шакалів, які з радістю запустять руку до чужої кишені. Проти Корнацького порушили ще кримінальну справу.

В кінцевому підсумку він вивіз родину до США, сам повернувся трохи ближче. Сказав: «Краще керувати компанією з-за кордону, ніж з тюрми». Після підрахунку ста процентів голосів дільничими комісіями на сайті ЦВК з`явилася інформація, що Корнацький переміг в в 132-му окрузі. Але потім, ніби з помахом чарівної палички, там виплило ім`я його суперника від Партії регіонів Віталія Травянка.

Його прихильники вийшли на площу перед місцевою міськрадою, де розташувалася окружна виборча комісія. Наступні події вже неодноразово описувалися.

Я був на первомайському майдані. Враження, що люди не проплачені. Вони чітко усвідомлюють, чого вони туди прийшли. На біса їм захищати Корнацького? Виникало питання, чи не будуть вони  ним розчаровані, як лідерами помаранчевої революції.

Він, уродженець тамтешніх місць. Багато з учасників первомайського майдану знають його особисто. Він має певну репутацію, зокрема, його фірма не просто виробляє сільгосппродукцію, але він ще залучає до виробництва місцевих мешканців, щоб вони були зацікавлені у розвитку фірми. Такий собі народний капіталізм.

Правда, останні факти я не перевіряв, тому ручатися за них не можу. Але, погодьтеся, після розчарувань помаранчевої революції – така безкоштовна підтримка багато про що свідчить.

В неділю рано міліція демонтувала три намети, які стояли перед Первомайською міськрадою. Площа була оточена металевою загорожею. Там чергує міліція. Але тепер боротьба перемістилася в суди. Миколаївський суд уже відмовився скасувати протокол ОВК, який Корнацький називає фальшивим.  Боюся, що боротьба в підпорядкованих адміністрації занімілого Януковича судах для опозиції не має перспективи.

І останнє: коли вам скажуть, що південь геть зрусифікований, не вірте цьому. Люди на первомайському майдані спілкувалися переважно українською мовою.

Репортаж з первомайського майдану тут і тут 

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.