"Свобода" должна ответить за "жидовку"

27 грудня 2012, 13:58
Власник сторінки
журналист
0
10009
 Свобода  должна ответить за  жидовку

Кто спасет украинцев от обвинений в расизме

«Жиди, хохли, кацапи» – слова з мови ненависті.


«Боротьба» провела театралізовану акцію протесту біля Міністерства юстиції України.


У четвер, 27 грудня, активісти Об’єднання «Боротьба» разом з антифашистами – уболівальниками футбольного клубу «Арсенал», пікетували Міністерство юстиції України – на знак протесту проти ганебних дій чиновників цієї державної установи, які цинічно узаконюють антисемітські висловлювання українських нацистів.


Кілька активістів «Боротьби», одягнених у тюремні роби в’язнів нацистських концтаборів, із причепленою на них «жовтою зіркою», яку змушували носити євреїв за часів гітлерівської окупації, пройшли біля входу до Міністерства юстиції під конвоєм одягнутої у нацистську форму людини. На шиях у арештантів висіли таблички із написами: «канап», «жид», «хохол». У такий спосіб учасники акції нагадали, що дискримінація за національною ознакою завжди призводить до репресій проти представників «нетитульних націй», та усіх, хто відкидає догми націоналізму.


Координатор Об’єднання «Боротьба» Сергій Киричук нагадав про те, що співробітники міністерства, фактично, легітимізували ксенофобські ви новообраного депутата від партії «Свобода» Ігор Мірошниченко, який публічно назвав «жидівкою» американську актрису українського походження Мілу Куніс. У відповідь на запит обурених громадян, чиновники офіційно відрапортували, що не виявили у законодавстві норми, якими б заборонялось вживання зазначеного слова.


У Об’єднанні «Боротьба» переконані, що ця ганебна реакція Мінюсту вказує на вкрай небезпечну тенденцію стрімкої фашизації державної влади України, де вже незабаром голосуватиметься законопроект про запровадження графи «національність» у паспортах громадян. Як зазначили представники ксенофобської партії «Свобода», яка створила власну фракцію у Верховній Раді, в Україні мають бути затверджені дискримінаційні «етнічні квоти» для представництва громадян у органах державної влади всіх рівнів.   


Як зазначив Сергій Киричук, активісти «Боротьби» надалі протестуватимуть проти будь-яких спроб легалізувати у суспільній свідомості слова з «мови ненависті» – як то: «жид», «кацап» або «хохол», – що принижують та ображають громадян України, яки є рівними незалежно від своєї національності.


Учасники акції вимагають від Міністерства юстиції надати принципову правову оцінку ксенофобським висловлюванням та расистським законопроектам націоналістів, які брутально порушують Конституцію України.


Вони запевняють – боротьба проти поширення ксенофобії в Україні триватиме.

   

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.