На перший погляд, у російського члена партії "Єдина Росія" Антона Бредіхіна просто з головою не в порядку. Він висунув ідею після вступу України до Митного союзу про переселення семи мільйонів українців до Сибіру. Для створення "демографічного кордону проти китайського напливу". Це більше, ніж сьома частина населення України.

Чи варто на маячню якогось дрібного партійного діяча звертати увагу? Але ж він сказав про це не на кухні вдома, а під час круглого столу "Євразійський Союз: утопія чи реальність?" у Південному федеральному університеті в місті Ростов-на-Дону. Це значить, що ідею обговорюють на академічному рівні. Тому до його слів варто ставитися серйозно. Бо дуже часто те, що в Кремля на умі, спершу озвучують діячі дрібнішого калібру.

Ще й об'єктивна ситуація в самій Росії спонукає до припущень, що сказане Бредіхіним не лише його особиста думка. Колишній депутат Верховної Ради Євген Жеребецький в одній зі своїх статей процитував президента російського Інституту націології Ігоря Суздальцева: "Та швидкість, з якою вимирає населення Росії, характерна скоріше для воєнного часу, ніж для мирного періоду. Перепис 2002 року показав, що ми перебуваємо в глухому куті, з якого потрібно терміново шукати вихід".

Характерна риса в Росії — зменшення саме титульної нації. Та і відбувається не просто вимирання, а ще й знелюднення на Далекому Сході та Сибіру. На місце померлих або тих, які виїхали, заїжджають нелегальні мігранти з Китаю.

Ото і снують у головах росіян божевільні ідеї щодо переселення мільйонів українців. Це ще ми до Митого союзу не вступили. А що буде, коли таке станеться?