5 українських буктрейлерів 2012 року

20 лютого 2013, 07:07
Власник сторінки
Журналіст
0
1484

На Заході буктрейлери (невеликі відеопрезентації книжок) здатні суттєво впливати на продажі книжок.

Трансляція на телебаченні та на різноманітних рекламних носіях цих роликів може перетворити видання на бестселер. В Україні ж буктрейлери поки що живуть виключно у Мережі. Вони не дуже впливають на кількість проданих екземплярів і їх поки що можна перелічити на пальцях.

Пропоную п’ятірку українських буктрейлерів 2012 року.

Оксана Забужко. «З мапи та книг і людей»

Збірка есеїстки Оксани Забужко. Письменниця розповідає про людей, вистави, книжки, міста, фільми, котрі справили на неї найбільше враження і мали, як мовиться у анотації, «формативний вплив» на неї.


Макс Кідрук. «Бот»

Сам автор називає свій роман технотрилером. Історія про те, як український програміст Тимур Коршак разом із своїми колегами приборкує хлопчиків-ботів – продукт нанотехнологій, котрі вийшли з під контролю у чілійський пустелі.


Сестри Чернінькі. «Реанімація, або Легіон "А"»

Олена та Юлія Чернінькі називають свій роман містичним. У ньому йдеться про Легіон «А» - реанімаційну команду, котра повертає людей у минуле. Іншими словами лікарі дозволяють своїм пацієнтам прожити життя по іншому і подивитися на своє буття з іншого ракурсу.


Любко Дереш. «Голова Якова»

Над цим романом Любко Дереш працював 5 років. Сам він називає свою роботу алхімічною комедією. Мова йде про композитора Якова, який отримав замовлення написати симфонію до Євро-2012. Навколо цього і розгортається «алхімія».


Анатолій Чубинський. «Великі думки у маленькому форматі»

Буктрейлер до тритомника афоризмів київського економіста Анатолія Чубинського «Великі думки у маленькому форматі». У книзі зібрано понад 300 афоризмів.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.