Як «добрий слідчий» Янукович переміг «злих слідчих» Тимошенко

22 лютого 2013, 17:55
Власник сторінки
Журналіст
0
2419

Віктор Янукович, коли в нього питають про майбутнє Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, зазвичай відповідає: це вирішить суд, президент не може на нього тиснути.

Ця завчена фраза неодноразово лунала з вуст Віктора Федоровича під зустрічей із західними колегами. Мовляв, я б і не проти відпустити Юлю і Юру, але ж закон є закон. Цю ж мантру Янукович повторив і 22 лютого, під час телемарафону «Діалог з країною». Але при цьому додав: відеокамери у палаті Тимошенко треба забрати. 

Не минуло й кілька годин, як Державна пенітенціарна служба України відзвітувала: «керівництво Державної пенітенціарної служби України доручило начальнику Качанівської виправної колонії, у межах компетенції, прибрати камери відеоспостереження в палаті тримання засудженої Ю. Тимошенко. Ця інформація співробітниками колонії вже доведена до відома засудженої. Найближчим часом, сьогодні, камери будуть прибрані».

Згадайте, останні півроку. Юлія Тимошенко та її адвокат Сергій Власенко неодноразово публічно протестували проти встановлення у палаті лідера БЮТ відеокамер. ДПСУ була незворушна. Мовляв, «нє паложєно». 

Місяць тому - 15 січня начальник Качанівської виправної колонії N54 Ігор Колпащіков заявив: «По-перше, ніхто ніколи не обіцяв знімати ніяких камер у палаті засудженої. І взагалі розмов на цю тему ми не мали. А по-друге, я не піду на порушення закону під їхнім політичним тиском та шквалом брехливих заяв. Ще раз наголошую, що камери у палаті Ю.Тимошенко встановлені законно як того від нас вимагають нормативні акти, які жодним чином не суперечать міжнародним стандартам».

Але тепер виходить, що саме під політичним тиском, але вже не опозиції, а президента Януковича, начальник колонії береться демонтувати відеокамери.

Цей епізод – яскравий приклад того, як Янукович намагається у «ручному» режимі керувати країною, а точніше Державною пенітенціарною службою України. І в когось мають при цьому залишитися сумніви, що у такий спосіб він не може «рулити» судом?)

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.