Журналісти мають стати співвласниками ТВі

29 квітня 2013, 09:25
Власник сторінки
Журналіст, сценарист документального кіно, спеціаліст з міжнародної адвокації
0
737

Та тому, що не тільки фінанси робили канал, але і журналісти. Саме вони створили його обличчя, саме вони завоювали його авторитет.

Можливо, моя ідея здаватиметься божевільною, але все ж таки я її озвучу. Вона звучить дуже просто: колектив ТВі має стати співвласником каналу. Безвідносно до того, хто його купить або купив.

Чому  журналісти мають на це претендувати? Та тому, що не тільки фінанси робили канал, але і журналісти. Саме вони створили його обличчя, саме вони завоювали його авторитет. Самими лише грошима цього не зробиш.

Як саме оформити право власності на канал для журналістів – має подбати сам колектив і юристи. Механізмів володіння є чимало. Головне, щоб була політична воля.

Ставши співвласниками, колектив зможе реально впливати на політику каналу і не дозволить перетворити його на рупор якоїсь із політичних груп.

Власне, я зустрічав ЗМІ, де колектив є власником. Зокрема, німецька газета TEZ. Свого часу на хвилі духовної революції 1968 року вона була заснована і існує до сьогоднішнього дня. Вона не залежить від політичних груп.

Правда, за незалежність доводиться платити: зарплати там нижчі, ніж в інших виданнях. Але журналісти не ремствують. Незалежність для них важливіша від грошей.

 

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.