Незалежна медіа-профспілка підтримала у Львові Сніцарчук і Соделя (фото)

28 травня 2013, 17:01
Власник сторінки
Журналіст, сценарист документального кіно, спеціаліст з міжнародної адвокації
0
804

Якщо вимог учасників акції не буде виконано, то журналісти зберуться на акцію вдруге.

28 травня 2013 року. Журналісти львівських видань біля Головного Управління МВСУ у Львівській області провели акцію «Безпека журналістів: нагадуємо і застерігаємо». На акцію прийшло близько 40 представників львівських ЗМІ. 


Пкцію організували активісти Незалежної медіа-профспілки України у Львові. Вона здійснювалася на підтримку колег Ольги Сніцарчук і Влада Соделя, яких побили при виконанні службових обов’язків у Києві 18 травня.

«Акція покликана знову нагадати про необхідність розслідування цього порушення і попередити бездіяльність правоохоронців у Львові, щоб журналісти почували себе у повній безпеці під час своєї роботи. Ольга Сніцарчук - львів'янка, тому львівські журналісти сьогодні також висловлюють їй свою підтримку», - зазначають організатори.



Учасники акції підписали звернення до начальника ГУМВСУ у Львівській області Олександра Рудяка з вимогою провести роз’яснювальну роботу серед правоохоронців Львівщини щодо поводження з журналістами і повідомити про це мас-медіа впродовж 2 тижнів.

Наприкінці акції активісти Незалежної медіа-профспілки України у Львові передали заяву у громадську приймальню управління. Якщо вимог учасників акції не буде виконано, то журналісти зберуться на акцію вдруге. 


Також журналісти роздавали міліціонерам пам’ятки з правовим аналізом побиття у Києві та інструкцією, як мають діяти правоохоронці у подібних випадках.

Впродовж акції журналісти вигукували «Журналіст – не мішень!», «Сьогодні журналіст – завтра ти!», «Бездіяльність міліції – це злочин», «Сором пасивній міліції.
Раніше аналогічна акція пройшла у Херсоні і Чернівцях. Активісти НМПУ в Криму збирають підписи під відкритим листом до керівництва міліції з вимогою провести розслідування справ про перешкоджання професійній діяльності. 




Автор фото Сергій Бобра.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.