Емір Кустуріца про підпали ромського табору у Києві

13 липня 2013, 08:35
Власник сторінки
0
2749
Емір Кустуріца про підпали ромського табору у Києві

Емір Кустуріца: "Це просто расисти. Ромська культура, роми - багато дали людству".

Емір Кустуріца про підпали ромського табору у Києві

Дякую Центр інформації про права людини за оперативне розміщення новини.

Якби не Центр, може й не вдалось би мені зробити свого часу тричі нагороджений матеріал про підпал ромського табору: http://dw.de/p/159M9

Отже, мені пощастило спеціально для Центру поставити питання всесвітньо відомому режисерові Еміру Кустуріці під час Одеського міжнародного кінофестивалю (фото режисера - ОМКФ), де він є почесним гостем.

Моє питання: "У Ваших фільмах такі яскраві герої - роми і ромки, багато приділяєте уваги ромській культурі. У Києві було двічі підпалено ромський табір невідомими, можливо, з мотивів ненависті. Що б Ви сказали цим людям? Що б сказали тим журналістам, які у матеріалах представляють ромів лише як злочинців?"

Емір Кустуріца відповів: "Це просто расисти. Ромська культура, роми - багато дали людству. Для мене ромська музика - найкраща. Ці люди цього не розуміють. Філософія, світобачення ромів - дуже особливі, я це поважаю, а такі люди не розуміють цього, не здатні."

Довідка Центру інформації про права людини:

У травні 2012 року напередодні ЄВРО-2012 невідомі здійснили підпал ромського табору на Березняках у Києві. Через рік, 13 червня ц.р., близько 20 години вечора у Дарницькому районі Києва група людей, до 10 осіб, озброєних палицями, напала на ромський табір і підпалила його. Без даху над головою залишилися 40 осіб, половина з них - малолітні діти. Спалене все майно і особисті документи.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.