Міліцейський начальник напав на журналіста (відео)

19 липня 2013, 04:04
Власник сторінки
Журналіст, сценарист документального кіно, спеціаліст з міжнародної адвокації
0
2251

тільки негайна солідарна реакція журналістської спільноти змушує міліцейське начальство не лише роздавати обіцянки, але і вживати дієвих заходів

Наша пісня гарна й нова – починаймо її знову. Повторилося те, що вже неодноразово відбувалося: під час розгону акції на Майдані  міліція знову по-хамськи поводилася по відношенню до працівників ЗМІ. Цілий підполковник міліції, який відмовлявся представитися, але його зовнішність зафіксовано на відео, хапав журналіста за сорочку і стукав по камері.

 На нижньому відео дивіться приблизно від 1-ї хвилини як підполковник міліції хапає журналіста і не дає йому працювати.

Сьогодні вже зрозуміло, що  обіцянкам  міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка не чіпати журналістів можна не вірити. Можливо, глава відомства і хотів би щиро виконати свої запевнення. Але його підлеглі не дуже дослухаються до його слів.

Свого часу була створена міжвідомча робоча група (МРГ)  під патронатом прес-секретаря Віктора Януковича Дарки Чепак. Я її називаю дарчина комісія.  . Туди увійшли високі чини з генеральної прокуратури та міністерства внутрішніх справ. Туди увійшли представники медійних організацій, в тому числі і Незалежне медіа-профспілка України в якості учасника без права голосу.

МРГ  декларувала наміри розглядати всі випадки брутального поводження силових структур по відношенню до журналістів Але 99 процентів усіх випадків залишалися фактично без розгляду, не вживалися жодні заходи.

Ми переконалися, що дарчина комісія існує лише як фіговий листок, що прикриває відсутність демократії в Україні. Медіа-профспілка вийшла із цієї комісії, зробивши відповідну заяву.

Побиття журналістів Ольги Сніцарчук і Влада Соделя 18 травня показало, що тільки негайна солідарна реакція журналістської спільноти змушує міліцейське начальство не лише роздавати обіцянки, але і вживати дієвих заходів. Зараз відбувається суд над тими, хто лупцював журналістів. Міліціонери, які не втручалися, були покарані.

Правда, про покарання їх ми дізналися лише зі слів міліцейського начальства. В чому сутність покарання – так і не зрозуміло. Ми зробили запит до МВС з вимогою надати матеріали. Чекаємо відповіді.

Певна річ, сьогоднішня подія не залишиться без уваги медіа-профспілки. Ми будемо домагатися, щоб міліцейський підполковник відповів за свої діяння. Але повторюся: лише солідарні дії журналістів, які даватимуть відсіч нападникам, зможуть примусити їх не розпускати руки. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.