Потрібно почути бізнес!

24 жовтня 2024, 10:33
Власник сторінки
Політолог, аналітик, блогер
0
Потрібно почути бізнес!

Або економічна ситуація стане ще гіршою

Я багато про це пишу, говорю і акцентую. Представники бізнесу все більше акцентують на деяких не зовсім правильних підходах від держави. Ось натрапив на цікаві висловлювання з цього приводу від Галини Гереги, безпосередньої учасниці бізнесу.

 «У 2022 році було важко, тому що почалася війна і всі перебували в шоковому стані. Проте ми зібралися, почали працювати й більш-менш стабільно пройшли 2023 рік. Але 2024 рік виявився найважчим для компанії за всі роки її існування. Через бойові дії ми втратили вже 10 торгових центрів. Це майже 200 тисяч квадратних метрів торгівельних площ. Мешканці Бучі, Чернігова та навколишніх населених пунктів постійно пишуть нам з проханням відновити роботу. Однак на швидке відновлення знищених торгівельних об'єктів не вистачає кредитних ресурсів», - Галина Герега.

«Для будь-якого бізнесу найціннішим капіталом є люди. Брак персоналу є наразі найбільшим викликом. Багато людей виїхало з країни, значна частина вступила до лав Збройних сил. Серед наших співробітників, які пішли захищати Україну, на жаль, уже є непоправні втрати. Загалом в армії служить понад чотири тисячі працівників Епіцентру — це велика кількість. Є торгові центри, в яких не залишилося жодного чоловіка, тому їхні функції перейшли до жінок. Ми навчили їх водити вантажні автомобілі та різну техніку. Однак персоналу все ще не вистачає», - акцентує Герега.

Я вважаю це дуже важливі акценти і безумовно державі потрібно також долучитися до вирішення цих проблем. Зі слів співвласниці Епіцентру, до 2030 року, була стратегія розвитку компанії, яка передбачала інвестиції в розмірі близько 100 мільярдів гривень. Вони хотіли розвивати проекти в галузях, найбільш важливих для української економіки. Це не тільки торгівля, а й енергетика, агрокомплекс, виробництво будматеріалів та інших товарів з високою доданою вартістю.

Від себе додам, що це варто поваги! Бо саме продукт кінцевого призначення і максимально доданою вартістю є найбільш конкурентним як для внутрішнього розвитку, так і для експортного напрямку.

На мою думку акценти Гереги є своєчасні і правильні. Я неодноразово наголошував, що тут потрібно продумати підходи спільно з бізнесом! Бо однобокий підхід може призвести до не хороших наслідків.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.