Як мер Переяслава Саулко став антигероєм

16 жовтня 2024, 08:30
Власник сторінки
Політолог, аналітик, блогер
0

Війна все спише?

Коли почалося повномасштабне вторгнення, перше, що зробив мер Переяслава Вячеслав Саулко, – створив благодійний рахунок. Чому? Бо так він міг витрачати гроші без жодного контролю з боку депутатів!

 

За два місяці завдяки підприємцям і фермерам зібрали 2 227 417,45 гривень. Нібито на тероборону, на тисячу людей на блокпостах.

 

А де ж ці гроші?

 

Місцеві тероборонівці кажуть, що нічого не отримували, хіба декілька обідів від відділів освіти та культури. Траншеї, бліндажі, окопи – все рили самі. Бетонні блоки теж самі звозили! А від мера – жодної краплі бензину чи дизелю! Тільки фермери та небайдужі організації, які взагалі не мають бюджетного фінансування, допомагали.

 

 Мер бив себе в груди, обіцяв, що прозвітує, і таки зробив це. Та від таких роз’яснень питань з’явилося ще більше.

 

Наприклад, мер рапортує, що за кошти з благодійного рахунку купував паливо для поліції. А чому? У міській раді вже давно існує програма підтримки поліції, що передбачає покриття витрат на паливо!

 

Де тут логіка?

 

Аналогічно й із військоматом. До того ж на актах про закупівлю пального для поліції та військомату – жодних номерів талонів. Де докази, що це паливо куплене саме за рахунок благодійних коштів?

 

Уявімо, що Саулко дійсно купував пальне з благодійного рахунку, то чому не геть не сходяться цифри?

 

Де ж 7570 літрів дизпального?


Де 2120 літрів А-95? І жодного акту на 1000 літрів А-92! А ще, звітує мер, купували лопати, бензопили, відра. Скільки саме, невідомо. Кількість не вказували. І жодних платіжних доручень, які би підтверджували, що оплачували саме з благодійного рахунку, немає.

 

Таке враження, що Саулко взагалі не планував звітувати. А коли вже припекло, накидав рандомних звітів про витрати з балансу міськради, а не спеціального благодійного рахунку.

 

Непогана афера на мільйон.

 

Навіть два. Витрачаєш кошти, як заманеться, і звітуєш так само.

 

Бо знаєш, що нічого за це не буде.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.