Більше реєстрів, хороших та різних

24 вересня 2024, 11:06
Власник сторінки
Инженер технолог ракетного топлива
0
17
Більше реєстрів, хороших та різних

Державне марнотратство

Ніколи в житті не було, і знову. Створено ще один реєстр – Державний аграрний реєстр. Їх, аграрно-земельних, уже кілька. І земельний, і агроземельний, і землекористувачів. Тепер ще реєстр земель, що вимагають державних інвестицій.

У пострадянських державах якесь дивне поняття інвестицій. Класичне визначення інвестицій - вкладення грошей із метою одержання прибутку. Якщо гроші вкладати просто як манну небесну, та ще переважно тим же агробаронам, то який тут державі прибуток? Державне марнотратство, якщо чесно.

Яких тільки державних реєстрів у нас не створено! Усього їх у нас близько 350. Є їхній перелік, по суті, реєстр реєстрів.

Є реєстр корупціонерів. А є реєстр зниклих безвісти. Щоб один реєстр черпав свої ресурси в іншому.

Аналогічно разом із реєстром ігрового бізнесу є реєстр осіб схильних до лудоманії. Щоб одним не було нудно без інших.

Є реєстр прибутковості держпідприємств. До речі, з нього дізнався, що найбільші збитки державі за 2023 рік принесла Укрпошта. Мабуть тому у її керівника зарплата щомісяця 3 млн. грн., а у його заступників по 2 млн. 800 тис. грн. Ну це тому, що вибили собі ліцензію на торгівлю ліками, таким неприбутковим товаром. І телевізійна реклама зашкалює. А це річ недешева.

Повернемося до реєстрів. Є реєстр засідань офісу протидії рейдерству. Але й рейдерство живе. І офіс протидії йому також процвітає.

Є реєстр рішень Антимонопольного комітету щодо антиконкурентних дій. Але будь-який міський та обласний керівник знає, як оминути всю цю непотрібну конкуренцію. Свого часу технічну інвентаризацію ЗАЕС всупереч усім нормам секретності, робила фізична особа, яка обійшла всіх претендентів на тому, що вона мала незвичайний геодезичний прилад, якого не було в інших претендентів, але наявність саме цього приладу в останній момент було вписано в конкурсні умови. Може тому ворог і захопив ЗАЕС так швидко. Але відповідний реєстр є.

На створення та функціонування кожного реєстру витрачаються чималі державні кошти. І робота відповідної чиновницької братії. Для яких є реєстр політичних діячів. Хто ж буде проти цих реєстрів? Але не можна допустити і їхнього взаємовиключення. Адже гральний бізнес створює лудоманію. А збиткові державні підприємства годують корупціонерів. Але для всіх є місце у відповідних реєстрах. А платить за цей бенкет наша держава.

Але немає досі, і наскільки я пам'ятаю, не було навіть законодавчих спроб створення реєстру осіб з інвалідністю. Ну, нецікаво це нікому з реєстру політичних діячів. Швидше створять реєстр вагітних кішок. Так і живемо.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.