Пенсії депутатам збільшать?

19 серпня 2024, 18:12
Власник сторінки
Инженер технолог ракетного топлива
0
18
Пенсії депутатам збільшать?

Люди, які пішли на заслужений відпочинок, повинні жити гідно

Наші народні обранці раптом перейнялися пенсійним забезпеченням своїх побратимів минулих скликань. Ну і себе любимих в майбутньому. Але їхня турбота вилилася не в загальний стан пенсійної системи, до якої мільйони наших пенсіонерів мають серйозні претензії. А все звелося до спроби повернути спеціальний пенсійний закон.

Свого часу в країні, крім основного пенсійного закону, існувало близько двадцяти спеціальних законів «Про статус…», за якими встановлювалися, зокрема, й підвищені пенсії. Причому це були не лише народні депутати, пенсія яким встановлювалась у розмірі до 90% щомісячного грошового утримання. Було ще півтора десятки категорій громадян, які мали право на спеціальну (підвищену) пенсію. Типу працівників служби спеціального зв'язку (при всій моїй до них повазі). Не кажучи вже про суддів, прокурорів та іншу судову та чиновницьку братію.

Усі спеціальні закони одного разу були скопом скасовані, і всіх пенсіонерів призвели до єдиного спільного знаменника. На всіх розповсюдили єдиний закон.

Першими очманіли судді. Вони ВИГРАЛИ СУД у держави та повернули собі старий спеціальний пенсійний закон, за яким сьогодні отримують до 90% від щомісячного грошового утримання за останній період. Тому до фіналу своєї діяльності накачують собі заробітну плату понад сотню тисяч гривень, в результаті отримуючи пенсії у розмірі 90 і більше тисяч.

Незважаючи на те, що саме існування маси цих спеціальних законів було визнано неконституційним, це не завадило суддям повернути собі неконституційні повноваження. І ось тепер наші шановні депутати стали на подібну дорогу повернення своїм побратимам «спеціального Закону».

Я провів нескладні підрахунки. Взяв за приклад 1000 пенсіонерів. 100 суддів із пенсією у 100 тисяч (10 млн. грн.) та 900 звичайних «найбідніших» пенсіонерів із пенсією у 3200 (2 млн. 880 тис. грн.) і середня пенсія вийшла 12880 грн. Для "бідних" це на 9600 грн. більше, ніж вони мають сьогодні. Ну навіть не будемо суддів рівняти зі звичайним людом. Я маю надію, що в нашій оновленій післявоєнній країні буде і новий Суд. Нехай пенсія суддям залишиться у межах 20 тис. грн. Я вважаю, що цього цілком достатньо. Тоді на 100 суддів піде 2 млн. грн. Додаємо 2 млн. 880 тис. 900 грн. які йдуть на звичайних громадян і у сумі отримуємо 4 млн.880 тис. грн. За фактом це 4880 грн. пенсії тим, хто отримує сьогодні 3200. Але у нас вивільнилося ще 8 млн. тобто на одного нужденного з тисячі ще 8 тисяч. грн.

Невже в нас ніхто не може вчинити простих арифметичних дій, за яких не залучаючи додаткових коштів, у рамках чинного законодавства, можна збільшити пенсійні виплати на кілька тисяч гривень?

Люди, які пішли на заслужений відпочинок, повинні жити гідно. ВСІ, а не лише окремі категорії громадян. Але мабуть у наших обранців із цього приводу свої думки.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.