Підстав для звільнення Сирського більш, ніж достатньо

05 червня 2024, 11:30
Власник сторінки
Кандидат історичних наук, політичний експерт
0
219
Підстав для звільнення Сирського більш, ніж достатньо

Останнім часом в ЗМІ та соціальних мережах шириться думка, що головнокомандувача ЗСУ О. Сирського можуть відправити у відставку.

В переддень його призначення була низка запитань щодо його кандидатури. Дехто акцентував увагу на його родичах в РФ, дехто - на нібито непрофесіоналізмі та негуманних методах у веденні операцій. Хоча, так само щодо кандидатури Сирського були й схвальні відгуки, адже він керував успішними Київською оборонною та Балаклійсько-Куп'янською наступальними операціями.

Але з його призначенням ситуація для Сил оборони України не поліпшилась. Навпаки, як відомо, українським військам довелось залишити Авдіївку, Очеретине, інші позиції, які втримувались ще з початку повномасштабного вторгнення. Були невдало проведені ротації передових частин, що, в окремих випадках, дозволило ворогу просунутись на різних ділянках фронту.

Багато запитань також і до плацдарму ЗСУ на лівобережжі Херсонщини, зокрема, в Кринках. Окреме запитання щодо нового вторгнення росіян на Харківщині, про яке було давно відомо як українській, так і західній розвідці.

Записувати ці провали лише на Сирського - також не правильно. Ускладнення ситуації на полі бою це - комплексна проблема. Свою роль відіграла й невчасно надана допомога від західних союзників, й корупція та безвідповідальність на місцях. Але й головнокомандувач несе значну відповідальність. Тим паче, що західна допомога не впливає на кадрові рішення або рішення щодо створення нових бригад. І тут теж до Сирського є ряд запитань. Наприклад, чому створюються нові бригади, коли в більшості існуючих не вистачає особового складу? Окреме питання щодо призначення Ю. Содоля командувачем оперативно-стратегічного угрупуваня військ "Хортиця" (фактично, всього Східного фронту), яке багато хто з військових вважає великою помилкою Сирського.

Таким чином, всі вищенаведені факти свідчать, що причин для звільнення Сирського - більш ніж достатньо. Чи буде саме звільнення - покаже час. Наразі, можна лише констатувати, що резонанс до цієї теми зростатиме, особливо напередодні важливих міжнародних подій - саммітів миру в Швейцарії, НАТО, Великої сімки тощо.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.