"Морський малюк" стає сильнішим

26 травня 2024, 21:31
Власник сторінки
Політолог
0
17

і несе нові загрози росіянам

Зараз однією з найбільш обговорюваних тем є операція СБУ на Кінбурнській косі. Унікальність цієї операції в тому, що морські дрони Sea Baby («Морський малюк») використовували систему «Град» для атаки об’єктів на березі, тобто модернізовані морські дрони тепер несуть загрозу для обєктів ворога вже не тільки в акваторії Чорного моря та портах.

Я вже писав, що використання таких дронів дуже важливо для захисту Одеси, але є ще більш важливий момент, ці дрони стають справжньою загрозою для всього південного угрупування росіян і їх системи логістики. З військової точки зору «Морський малюк» може заходити в тил російським військам і вже там вражати техніку та особовий склад, а також командні пункти.

Розуміють це і у росіян і намагаються знайти протидію нашій зброї, але Sea Baby залишається одним з саме тих наших озброєнь, яке модернізується швидше, ніж ворог встигає до нього пристосуватися. На сьогоднішній день росіяни не знають на скільки далеко «Морський малюк» може дістатися і яка реальна дальність системи «Град» встановленій на ньому і це буде тримати у страху все російське узбережжя.

І що мені подобається в історії з Sea Baby, так те, що на відміну від іншої зброї про його використання не оголошують заздалегідь, а про проведені операції розповідають без подробиць і лише через деякий час. Ось так ведуть війни.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: СБУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.