Коли Кримській міст отримує руйнівний вибуховий «привіт»

26 березня 2024, 14:27
Власник сторінки
эксперт, политолог
1
44
Коли Кримській міст отримує руйнівний вибуховий «привіт»

Стало відомо, коли саме буде нанесений новий удар по цьому ключовому об’єкту.

Про це розповів керівник Служби безпеки України Василь Малюк у своєму великому інтерв’ю елеканалу ICTV у День СБУ 25 березня.  За його словами, новий удар по Кримському мосту буде нанесений у випадку, якщо росіянам вдасться поновити можливість перевозити по ньому зброю та засоби ураження.

«На Кримському мосту Службою безпеки України було проведено дві успішні операції, - нагадав Малюк. - Зараз росіяни взагалі не використовують міст для постачання зброї та засобів ураження. До уражень за добу проходили від 42 до 46 поїздів на добу, які перевозили зброю та засоби ураження. Зараз проходить на добу до п’яти поїздів – чотири пасажирських і один товарний, який перевозить товари загального вжитку».

Він відзначив, що у результаті ударів по Кримському мосту були пошкоджені опори мосту та спеціальні конструкції - «бики», на яких стоять ці опори. Проте росіяни зараз працюють над тим, щоб відновити повноцінно міст для того, щоб тягнути по ньому боєкомплект.

«Якщо вони це зроблять і зможуть потенційно знову тягнути по цьому місту боєкомплект  – ми черговий раз скажемо їм «привіт», - сказав Малюк.

Говорячи про інші операції СБУ на Чорному морі, він відзначив операції із використанням морських дронів «Sea Baby» і «Мамай». За допомогою яких вже вдалося вразити 11 кораблів РФ і розблокувати Чорне море.

Сьогодні ці дрони-розробки СБУ використовуються не лише в режимі камікадзе, а як унікальні багатофункціональні платформи для інших завдань.

«Нехай росіяни очікують на чергову бавовну… Ми ніколи не повторюємося і якщо вони (рф) десь видозмінюються в своїй обороні щодо наших морських дронів, то ми, зрозуміло, йдемо на крок попереду. Всьому свій час, ви все побачите», - анонсував Василь Малюк.

У цілому це інтерв’ю Малюка дає уявлення про те, як протягом двох років повномасштабної війни діє Служба безпеки як важлива складова Сил оборони України. Починаючі від операцій на фронті та ударами по важливим об’єктам у тилу ворога (наприклад, було атаковано 13 російських НПЗ), й закінчуючи масштабною боротьбою із агентурними мережами РФ в нашій країні.

Щодо останнього – у інтерв’ю Малюк повідомив, що СБУ ліквідувала 47 агентурних мереж у 2023 році. До складу мереж входили різнокаліберні зрадники – від діючих нардепів до представників Сил оборони.

Контррозвідка, як неодноразово казав сам Малюк, є і залишається один із головних пріоритетів роботи СБУ під його керівництвом. Причому, як наголосив він, лише 20% контррозвідувальної діяльності СБУ – це власне викриття агентурних мереж і виконання необхідних процесуальних дій, пов’язаних із досудовим слідством і підготовкою обвинувальних актів.

Значно більше уваги вимагають проведення багатоетапних контррозвідувальних ігр, впровадження подвійних агентів, активні контррозвідувальні заходи та інше.

Малюк навів приклади, коли СБУ затримала групу молодиків у Київській області, які проходили курси операторів бойових дронів і готували диверсію зі знищення системи «Patriot» за завданням ФСБ Росії. А також мережу на Одещині, яка збирала й передавала ворогу дані для ракетних обстрілів. Її куратора вдалося витягнути з Придністров’я в Україну і затримати, а тепер він дає викривальні покази щодо інших учасників.

«Я б не недооцінював ворога, проте ми їх обіграли по всіх ключових напрямках. СБУ стала воюючою спецслужбою воюючої країни», - зазначив Василь Малюк. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.