В Україні буде стратегія з реабілітації ветеранів

02 березня 2024, 11:24
Власник сторінки
Кандидат історичних наук, політичний експерт
0
35
В Україні буде стратегія з реабілітації ветеранів

Варто звернути увагу на важливу подію, яка відбулася нещодавно в Києві, адже це стосується актуальної теми післявоєнної реабілітації ветеранів та їхньої реінтеграції до цивільного життя.

Мова йде про ініціативу Віталія Герсака щодо створення дієвої ветеранської політики в Україні. За сприяння його ГО «Вільні та вірні», а також за участі Катерини Одарченко, її Інституту демократії та розвитку, ГО «US-Ukrainian Activists» 29 лютого відбулась конференція в Києві з телемостом з Вашингтоном на тему: «Дієва ветеранська політика для України: міжнародний досвід та план дій». Під час конференції й обговорювали, власне, питання післявоєнної реабілітації ветеранів.

На цій конференції розглядали три основних питання, які постають в контексті проблеми реабілітації ветеранів – медична підтримка, психологічна підтримка, соціально-економічна підтримка. По кожному з цих блоків тем виступали спікери, які є фахівцями в цих питаннях – як українські, так і зарубіжні – це і експерти в сфері ветеранської політики, представники Департаменту у справах ветеранів адміністрації президента США і Мінветеранів України. Зокрема на конференції виступили Бонні Керролл, Джон Чунінг, Нейтан Колвін, Владислав Клочков та ін.

Слід зазначити, що Віталій Герсак – сам доброволець Сил оборони України, тому для нього тема післявоєнної реабілітації наших військових – вкрай знайома та актуальна. Відтак, в його ініціативи по створенню дієвої політики реабілітації ветеранів мають значну перспективу розвитку, тим паче, як я вже зазначив, до обговорення було залучено як вітчизняних, так і зарубіжних фахівців.

Одним з головних результатів цієї конференції стало створення робочої групи, яка розробить план дій з адаптації досвіду ветеранської політики США до українських реалій. Цей план буде представлений Конгресу США та українським органам влади, а також широкій громадськості.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.