Пенсіонерка платить за замок у Швейцарії, а Кабмін не проти?

17 лютого 2024, 14:47
Власник сторінки
Инженер технолог ракетного топлива
0
64
Пенсіонерка платить за замок у Швейцарії, а Кабмін не проти?
На фото: Замок Шато-де-Ла-Рошпо у Франції, що належав одному з українських горе-бізнесменів

Відомі факти купівлі господарями енергоструктур, нерухомості на сотні мільйонів доларів у західних країнах

Нещодавно я вже писав про сусідку пенсіонерку, яка в грудні 2023 року перекрила у себе в квартирі тепло і поїхала до дочки на півмісяця. Благо, чи вже не ні, стояв у неї персональний тепловий лічильник. Передала показники, витрати становили 0.2 Гкал. Наприкінці місяця, вже по приїзді, отримала рахунок від Теплоенерго на 2900 грн. за споживання тепла, при її пенсії 2700 грн. Побігла розбиратися до центру прийому громадян. Там їй розповіли, що все вірно. У неї витрата нижча за середньобудинкову, а тому їй нарахували як «середню плату по споживанню в будинку». І скільки вона не бігала, стояли на своєму. Дістали та здули пил із якоїсь методики Мінрегіону №315 від 2018 року на основі якої їй усе й нарахували. Вона просила, щоб цю суму було зараховано до загального платежу за показниками. Відмовили. Запитала, а як же враховуватимуться ці гроші, якщо з неї і за лічильником за спожите тепло теж нарахують ще раз. Сказали, що це як подарунок Теплоенерго. І нарахували за все, включивши цю суму ще раз уже за лічильником.

Заради інтересу, я ознайомився з цією методикою на 35 сторінках, на половині яких є маса незрозумілих формул розрахунку незрозуміло чого. Але там немає жодного слова, що якщо витрата тепла у споживача нижча від середньобудинкового, то йому обов'язково треба «дорахувати». Там наводиться загальний розрахунок споживання тепла у разі відсутності споживача тривалий період. Для власних розрахунків, бо навіть щодо відсутнього платника не передбачено примусових заходів. А наразі посилаючись на цей «документом» Теплоенерго доводить нарахування великих сум у разі якщо «у пацієнта температура нижче середньої по лікарні».

Пенсіонерка зі сльозами та своїми думками про владу пішла до дітей та онуків з проханням про допомогу. Назбирали. Але ж хто їй дасть гарантію, що такого не буде й надалі! Кабміну та Верховній раді такі практики нецікаві.

Натомість Кабмін раптом терміново звернувся до Нацбанку, щоб той невідкладно дав дозвіл власникам єврооблігацій на купівлю великих сум валюти, зокрема й для ДТЕК. Це виглядає так: комерційна структура випустила єврооблігації, продала їх на ринках Європи та Америки. І тепер для виплати купонів за цими «борговими розписками» потрібно купити валюту у величезних розмірах, чим перейнявся навіть Кабмін. З іншого боку, всім відомі факти купівлі господарями енергоструктур, нерухомості на сотні мільйонів доларів у тих же західних країнах. А цікаво, дозвіл Нацбанку на вивезення коштів на покупки також був? Але в цьому випадку думаю, що Нацбанк «перейметься і відгукнеться». Це ж не пенсіонерка, чиї гроші підуть на виплату дивідендів, якщо вони дійсно на це підуть.

Ось і виходить, що пограбували пенсіонерку із пенсією 2700 грн. Кабміну такий випадок нецікавий. Думаю, що це не поодинокий випадок, інакше б вирішили. Натомість кредити господарів (грабіжників) готові пролобіювати. Мабуть, десь там у Швейцарії ще замок на продаж з'явився.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.