«В’язень Ватикану» (Папа Пій ІХ)

30 січня 2024, 16:14
Власник сторінки
політолог, експерт, блогер
0
33

«В’язень Ватикану»

Всередині літа 1870 року Наполеон ІІІ, перебуваючи у стані війни з Прусією, раптово повернув гарнізон, що перебував у м. Чивітавекк’я, в сторону Риму, оскільки італійський уряд вирішив взяти місто в облогу. І вже 20 вересня генерал Кадорна, за наказом короля Віктора Емануїла ІІ, зробив пролом у Воротах Пія і захопив Рим без жодного пострілу. Папа оголосив себе «в’язнем Ватикану».

Через два століття «в’язнем», але у переносному значенні цього слова, уже можна вважати Папу Франциска. Спостерігаючи за висловлюваннями Понтифіка, складається враження, що він «ув’язнений» російськими лобістами, шептунами та провокаторами, які діють по завданню та на користь Кремля. Інакше неможливо пояснити те, що у розпал війни України з росією, Папа організовує напередодні Великодня хресну ходу, під час якої хрест разом несли українка та росіянка; згадує про смерть пропагандистки, дочки ідеолога «русского мира» Дар’ї Дугіної, яку назвав «невинною жертвою війни»; висловлює расистські погляди, зазначивши, що у нинішньому світі біженці поділені на класи залежно від походження, маючи на увазі українців.

Така ж ситуація спостерігається і щодо діяльності інших представників Ватикану. Зокрема, львівський митрополит М.Мокшицький, незважаючи на знищення росією в Україні мирних жителів, викрадення дітей, мордування полонених, особливо за українську мову, дає інтерв’ю, в якому вважає помилкою заборонити російську мову і російську церкву», стурбований тим фактом, що переселенці з Донбасу, особливо діти, відчувають у м.Львові психологічний тиск за спілкування російською мовою.

Але, два століття назад Ватикан вистояв, Папа і далі залишився поводирем для мільйонів заблудлих душ однієї з найбільших релігій світу. Католики в Україні сподіваються, що Папа Франциск візьме приклад із свого попередника Пія ІХ та скине кайдани російської пропаганди. Над Україною знову засяє Світло Істини і Добра, прийде радість перемоги. І в радості перемоги не буде меж!

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.