Україна - на останньому місці в Європі за рівнем зарплат і пенсій

29 січня 2024, 13:34
Власник сторінки
журналіст
0
1135
Україна - на останньому місці в Європі за рівнем зарплат і пенсій
Григорій Осовий

Тому в Україні потрібно реформувати систему заробітної плати і впровадити справедливу політику доходів учасників ринку праці. Про це зауважив голова Федерації профспілок України Григорій Осовий.


За його словами, Президент України оперативно зреагував на рішучий протест бізнесменів, яких безпідставно «кошмарять » силовики і паралізують роботу на перемогу. На зустрічі з ними Урядовці і РНБО запропонували створити Раду з підтримки підприємництва. При цьому В. Зеленський наголосив:

«Важливо, щоб і кожен із підприємців в Україні виконав свою частину домовленостей: бізнес сплачує податки, працює легально, «в білу», поважає працівників і працівниць».

«Поділяючи сказане, профспілки сподіваються, що в кожній компанії і підприємстві права та інтереси працюючих по найму так само будуть відповідально забезпечувалися працедавцями, а державні органи це контролювати! Адже на практиці ще чимало протилежного , зокрема у розподілі спільних результатів праці, коли бізнесу «все», а працівникам «те, що залишилося».

Відтак, Украіна тривай час перебуває на останньому місці в Європі за рівнем заробітної плати і пенсійного забезпечення! А кількість мільйонерів і мультиміліонерів в бізнесі невпинно зростає. Сумнівно, що з такою деформованою соціальною політикою нас чекають в ЄС», - сказав Григорій Осовий.

Тому, на думку голови ФПУ, в Україні потрібно реформувати систему заробітної плати і впровадити справедливу політику доходів учасників ринку праці.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: профспілки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.