Україна запропонувала провести дебати щодо присутності рф в Радбезі ООН

06 грудня 2023, 22:27
Власник сторінки
Блогер
0
18

Постпред України при ООН Сергій Кислиця наголошує на необхідності проведення дебатів щодо позбавлення рф місця в Раді Безпеки ООН.

«Настав час для серйозних дебатів з приводу присутності путінських делегатів у цій залі. Хоча всі ми визнаємо необхідність реформи Ради Безпеки, ми повинні визнати, що всі зусилля будуть марними, якщо державі-агресору буде дозволено користуватися правами постійного члена», – сказав дипломат на засіданні Радбезу.

За його словами, Україна завжди підкреслювала, що присутність російської делегації в Радбезі «залишається головною перешкодою, що заважає РБ ефективно здійснювати покладені на неї обов’язки з відновлення міжнародного миру і безпеки».

Ця присутність стала загальним викликом ефективності міжнародних структур, наголосив Кислиця. Вона дає росії більше можливостей розпалювати конфлікти в різних країнах і провокувати глобальні кризи. «Ось чому відсторонення держави-агресора слід розглядати як природну реакцію міжнародних організацій, спрямованих на детоксикацію робочого середовища й забезпечення можливостей для виконання покладених на них завдань», – зазначив постпред.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,НАТО-Украина,Украина-ЕС,Украина-Россия,Украина-США,МИД Украины,украинцы,Кабмин Украины,Украинская армия,сборная Украины,Коррупция в Украине,экономика Украины,Україна,ситуация на востоке Украины,новости Украины,Коронавирус в Украине,Война в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.