Бойкот зустрічі ОБСЄ

30 листопада 2023, 12:59
Власник сторінки
0
14

Північна Македонія пустить російську делегацію на щорічне засідання ОБСЄ на рівні міністрів закордонних справ.

Із цим рішенням не погодилися Україна та країни Балтії. Держави бойкотують зустріч через участь у ній глави МЗС Росії Лаврова. Представники інших країн на засідання приїдуть. Однак посол США в ОБСЄ заявив, що контактів із Лавровим у Скоп’є у них не буде.

Одна з центральних тем 30 сесії глав МЗС ОБСЄ — війна Росії проти України. І вперше від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну на засіданні ОБСЄ буде присутній глава МЗС федерації Сергій Лавров. Уряд Північної Македонії дозволив проліт над своєю територією російських літаків, які перевозитимуть делегацію. У МЗС України заявили: Київ відмовляється брати участь у міністерському засіданні ОБСЄ через рішення допустити на зустріч Лаврова.

Представники Литви, Латвії та Естонії не приїдуть на міністерське засідання ОБСЄ. Участь Лаврова може легітимізувати країну-агресора як повноправного члена організації та применшити її жорстокі злочини в Україні та порушення принципів ОБСЄ, наголосили глави дипломатичних відомств країн Балтії у спільній заяві.

Представники інших країн блокувати засідання не планують. Представники США та Євросоюзу пояснюють — їхнім завданням на зустрічі буде опонування російським тезам та маніпуляціям. Зазначають, що особистих зустрічей із главою МЗС Росії не планують.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.