До Духовності за Технологією: Арсен Горобець – молодий розробник, який змінює св

09 листопада 2023, 17:57
Власник сторінки
Журналист
0
24

Школяр Арсен розробив чат-бот для автокефальної Української Православної Церкви (ПЦУ)

Церква завжди була місцем злиття віри, духовного розвитку та підтримки для вірян у всьому світі. Упродовж віків ці цінності залишаються незмінними, але інновації в сучасному світі відкривають нові можливості для підтримки та обєднання віруючих. Автокефальна Українська Православна Церква (ПЦУ) взяла на себе місію поєднати віруючих із своєю духовністю в єдину християнську родину! Молитви, новини, структура автокефальної УПЦ (ПЦУ), онлайн-послуги, духовні заклади, документи, корисні ресурси тощо за допомогою інноваційного чат-боту тепер в доступі в один дотик start. А в центрі цього проекту стоїть надзвичайно талановитий розробник Арсен Горобець.

Чат-бот УПЦ (ПЦУ) відкриває двері до духовності у цифровому світі, забезпечуючи доступ до церковних традицій, молитов та актуальних новин в будь-який момент. Його розвиток став можливим завдяки таланту та наполегливості уродженця Тернополя 16-річного Арсена Горобця.

Арсен цей неймовірний юнак, який виявився ще й обдарованим спортсменом він займається плаванням та боксом з дуже раннього віку. Його спортивні уподобання виявилися природним потягом до досягнень у різних аспектах життя.

Але насправді вражає не тільки фізичний розвиток Арсена, а й інтелектуальні здібності та устремління до самовдосконалення. У 13 років, коли багато інших однолітків граються у дитячі забави, Арсен почав цікавитись програмуванням. Він самостійно вивчав мову програмування Python, що потребує неабиякої самодисципліни. Захоплення новою технологією і розвиток у цьому напрямку щодня підтримував батько Арсенія, котрий завжди є поруч і постійно підтримує і заохочує сина поглиблювати знання, наблизитись до мети і подолати похибки та невдачі.

Праворуч від Арсена – мама Світлана Василівна, тато Роман Іванович і братик Денис

Арсен Горобець прагне розвивати свої здібності на найвищому рівні. Його мета навчання в Українському Католицькому Університеті (УКУ) у місті Львові, де він сподівається продовжити свій розвиток у галузі технологій.

Але Арсен не лише талановитий розробник. Він також має душу благодійника і активно бере участь у соціальному житті своєї школи-ліцею 6 ім. Н. Яремчука та рідного міста Тернопіль.

Арсенів проект чат-бот УПЦ (ПЦУ) створено за ініціативи Громадської Організації «Фонд памяті Блаженнішого Митрополита Мефодія». Саме ця молода команда на чолі з головою Фонду Наталією Шевчук, допомогла юнакові реалізувати свою ідею і забезпечити віруючих інноваційним інструментом для обєднання з духовною спадщиною.

Чат-бот УПЦ (ПЦУ) став важливим кроком у розвитку церковних традицій у сучасному світі. Він забезпечує доступ до віри та духовної підтримки в будь-який час і в будь-якому місці, навіть в умовах війни. Завдяки наполегливості та здібностям Арсена Горобця і підтримці ГО «Фонд памяті Блаженнішого Митрополита Мефодія», цей проект став можливим і обов’язково принесе користь віруючим.

«Ми переконані, що майбутнє належить талановитим молодим людям, таким як Арсен Горобець. Він не лише створює інновації, а й змінює світ, роблячи його ближчим до церковних цінностей та духовності. Чат-бот УПЦ (ПЦУ) це не просто технологічний проект, але і робота серця та душі молодого розробника, який вірить у силу інновацій та духовного обєднання. Його захоплення новими технологіями це історія успіху і віри, яка надихає нас усіх. Для нашої Святої Церкви України це величезний і значущий проект реалізований вміннями та знаннями юного тернополянина, що для мене, як голови Фонду є особливо приємним, адже наш Предстоятель Української Автокефальної Православної Церкви (2000-2015) Митрополит Київській і всієї України Мефодій Кудряков надзвичайно любив свою малу батьківщину Тернопільщину. Тож і останній спочинок здобув саме поруч із Зеленою Церквою в центрі Тернополя, як і заповідав. Інший аспект владика Мефодій надзвичайно цінував молодих людей, котрі прагнули отримати нові знання, бути корисними церкві і державі, книга була постійним супутником Його Блаженства, а тому підтримати такого чудового хлопця, як Арсен, це наш успіх і перемога. Користуючись нагодою, хотіла б скласти батькам Арсенія повагу та подякувати за виховання такого сина, свідомого українця з чіткими та твердими поглядами на майбутнє, юнака, який вже мислить маштабами інтересів місцевої громади та загалом всього народу України. Адже це не перший проект розробника на канікулах він подарував чудовий та корисний чат-бот тернополянам і був схвально сприйнятий на місцевому рівні. Працювати з такою молоддю, як Арсен це, як на мене, надзвичайна подорож у світ нових технологій, розробники яких допомагають Україні досягати перемог і на фронті, і в економіці, і в духовному житті нашого суспільства», сказала Наталія Шевчук в коментарі для нашого видання.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.