Надводні дрони Sonobot 5 з Німеччини Україні

04 листопада 2023, 23:15
Власник сторінки
0
36
Надводні дрони Sonobot 5 з Німеччини Україні
medium.com

Sonobot 5 допомагають у тривимірному картографуванні. Для нашої країни дуже гостро стоїть питання виявлення небезпечної вибухівки, яка залишається після бойових дій.

Німеччина передала Україні 15 надводних дронів Sonobot 5 із 55 запланованих. Ці апарати використовуються для обстеження водойм, знаходження на дні боєприпасів та інших небезпечних предметів. Про це повідомляє Мілітарний.

Надводний безпілотник оснащується різними типами ехолотів і гідролокатором бічного огляду. Конфігурації йдуть за бажанням замовника. Передбачена камера для підтримки навігації, фотофіксації та зйомки відео.

Дрон працює як автономно, за заздалегідь затвердженим маршрутом, так і ведеться через радіокерований режим. У другому випадку дані для обстеження вбиваються в режимі реального часу.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.