Народовладдя в занепаді - обрано нового лідера

03 листопада 2023, 15:10
Власник сторінки
політолог, експерт, блогер
0
81
Народовладдя в занепаді - обрано нового лідера

Не варто людям без юридичних знань та законів, в час повномасштабного вторгнення росії в Україну бавитись у президентів.

На території України діє неформальних рух т.зв.  «народовладдя», активісти якого, підтримують ідею створення паралельної держави на нашій території під назвою: «республіка Україна». Прибічники вказаної маргінальної групи не визнають діючі органи влади з огляду, мотивуючи тим, що вони, нібито, створені в порушення Конституції України 1996 року. Особи, без відповідної юридичної чи управлінської освіти, трактують українське законодавство. Крім цього, послідовники так званої «народної влади» вважають, що усі державні та комунальні установи є комерційними структурами, послуги яких вони не замовляли, а тому відмовляються оплачувати комунальні послуги, штрафи за порушення ПДР, паркування, відмовляються захищати Україну від збройної агресії росії, ухиляються від сплати відсотків за користування кредитами. При цьому, такі дії намагаються легітимізувати власним трактуванням діючого українського законодавства. Скажімо так, представники руху «республіка Україна» це група маргіналів, які не мають ніякої підтримки, проте готові йти проти усього українського народу та діяти на користь зовнішнього ворога.

У діях активістів руху чітко прослідковуються наративи російської пропаганди, які спрямовані на формування громадської думки щодо фіктивності української державної влади та місцевого самоврядування, що у перспективі буде мати наслідком розколу українського суспільства. Також, вони намагаються створити свої правоохоронні органи, зокрема т.зв. «народну поліцію».  

Керівником вказаної структури до недавнього часу був мешканець м. Дніпра Анатолій Балахнін, який представлявся президентом «республіки Україна». Крім цього, він немає юридичної освіти, самотужки вивчив українські закони та Конституцію і почав трактувати їх на свій розсуд. Крім того, враховуючи, що вказана особа є обвинуваченим кримінального провадження, послідовники вказаного руху 29 жовтня п.р., провели свої псевдовибори президента «республіки Україна», головними кандидатами були Любов Карпова з м. Кам’янське та Володомир Пірх з м. Запоріжжя.

Проте, однією з головних проблем, є той факт, що обрання нового лідера не гарантує зміни в розвитку маргінального руху і може призвести до повалення конституційного ладу та захоплення державної влади. Крім того, Любов Карпова є не компетентною і спроможною вирішити складні проблеми осередків руху. А найцікавішим фактом є, те що депутати російської партії «Справедливая росия», привітали Любов Карпову у соціальній мережі «Вконтакте» з перемогою на виборах та зазначили, що представники руху «республіка Україна» рухаються у вірному напрямку.

Подібна діяльність вигідна російській федерації. Крім цього, керівництво росії з 2011-го року готувало розкол України під виглядом створення федеративних округів, які потім за допомогою референдуму можуть приєднатися до сусідньої держави. Ідею федералізації України, просував Віктор Медведчук, який пов`язаний із президентом росії в. путіним, а також партії «Опозиційний блок». Очевидно, що «народовладдя» є черговим проектом проросійських сил. Тож, не варто людям без юридичних знань та законів, в час повномасштабного вторгнення росії в Україну бавитись у президентів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.