РУБІКОН, ЯКИЙ НЕ ЗМОГЛИ ПЕРЕЙТИ МОСКОВСЬКІ ОКУПАНТИ

26 вересня 2023, 21:53
Власник сторінки
Журналист
0
48

Книги Валентина Собчука, як дзеркало історії, що відображало наближення неминучого

Ще до виходу книги історій війни в Приірпінні «Рубікон», автор наче готував читача до того, що має відбутися війна, аналізуючи історичні події, що повторювалися століттями, наголошучи, що війна з московією почалася ще в 12 столітті.

Про це йдеться в дослідницькому романі «З варяг у греки...», написаному за рік до війни, де розвінчується міфотворення велікодєржавія нашого агресора, відкриваються екскурси до справжніх джерел заснування Києво-Руської держави, у ньому багато аналогій, коли минуле виступило грунтом для мракобісся московитів сьогодні, також пояснюється чому в них така жага до переінакшування історії.

Валенти Собчук з шанувальниками його творчості

«Нескорений отаман» — про героя минулої доби Федора Артеменка (Орлика), народженого в Гостомелі, який боровся з більшовицькою навалою понад століття тому. Але історія повторилася знову, й саме з Гостомеля почалася війна.

Про війну в Гостомелі, а також про обірвану волонтерську місію Юрія Прилипка — в книзі «Життя віддане людям», написану у співавторстві з його донькою Надією Скуратівською.

«Піддубний. Перемоги й непрощена любов до України» — це розповідь про непереможного богатиря, який боровся не тільки на ринзі не зазнавши жодної поразки, а й кинув виклик сталінському режимові, хоча міг би не повертатися з Америки й жити там з великим капіталом. Ця книга написана у співавторстві з нащадком світової легенди Сергієм Смаглюком, який став меценатом кількох видань Валентина Собчука, і з яким проведено низку зустрічей з читачами Приірпіння й столиці, вручено книгу Герою України генералу Ігорю Гордійчуку (Сумраку), який героїчно вів битву за висоту на легендарній Савур-могилі.

Книга «Рубікон» — про Нескорений Ірпінь та героїв його захисту, а також про учасників боїв, що стали щитом по річці Ірпінь.

У своїх творах Валентин Собчук повсякчас наголошує про єдність і єдиний фронт на всіх напрямках — в помислах і діях, шануванні історії і традицій, що Слово теж зброя!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.