Верховний суд України повернув «Садибу Терещенків» громаді Києва

12 вересня 2023, 20:55
Власник сторінки
Журналист
0
10

Ухвала ВСУ зобов’язує Київську міськраду усунути всі порушення і вжити оперативні заходи для негайного збереження пам’ятки


Велика Палата Верховного Суду сьогодні винесла історичне рішення – повернула Садибу Терещенків київській громаді і це неймовірно! Мабуть, ми вперше за довгі роки відчули що є справедливий Суд і є надія на верховенство права у нашій державі!

Рішення чекали понад 3 години і дуже хвилювалися! Уклінно вдячні кожному Судді Великої Палати! У тому числі, за винесення ОКРЕМОЇ ухвали, яка зобов’язує Київську міську раду усунути всі порушення, зафіксовані під час розгляду судової справи (тобто вжити оперативні заходи для негайного збереження пам’ятки) та проінформувати про це Велику Палату.

Чому це рішення є ключовим у подальшій боротьбі за порятунок та збереження культурної спадщини?

Сьогодні Велика Палата повністю переглянула судову практику (а вона була зовсім не на користь збереження пам’яток, згадайте хоча б Замок Барона та інші об’єкти) та яскраво продемонструвала недобросовісним забудовникам і фейковим інвесторам, що закінчилися часи вседозволеності, а збереження культурних цінностей віднині є пріоритетом держави не лише на папері, але й на прикладі Садиби Терещенків!

Сьогодні нашими Героями є абсолютно фантастичні Прокурори – Київська міська прокуратура та Офіс Генерального прокурора, які своїми супер професійними діями та невичерпним ентузіазмом у захисті інтересів держави та культурної спадщини відновлюють суспільну довіру до правоохоронної системи! Уклінно дякуємо Наталія Сахно та Дарина Васянович та Вашим колегам, яких не можу позначити, за Ваш високий професіоналізм та величезну ефективність!

Щиро дякуємо представникам у Суді Київська міська рада та Департамент комунальної власності м. Києва за Вашу позицію! Неймовірна подяка адвокату Фундації Спадщини Терещенків Ірині Челяєвій!

Уклінна подяка всім киянам за підтримку і на судових засіданнях, і у поширенні інформації!!! Ви створили величезний суспільний резонанс і зробили цю справу публічною! Вітаю вас з такою значною перемогою і, повірте, без Вашого особистого внеску її могло б і не бути…

Але це не все. Маємо добитися реставрації цієї унікальної пам’ятки та створення у ній Музею

Олена Терещенко

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.