Георгій Могильний: Кличко та підлеглі отримали дах від НАЗК

30 липня 2023, 11:16
Власник сторінки
Журналист
0
46

То що — тепер «антикорупціонери» Новікова закриватимуть на все очі?


Чергове свято лицемірства організувало НАЗК за участі голови Олександра Новікова та Асоціація міст України за участі Віталія Кличка, написав на своїй сторінці у Фейсбуці Георгій Могильний. Звіт про нього під тегами «конфлікт інтересів» та «антикорупційна політика» вивісили на сайті НАЗК.

Два корупціонери, Новіков та Кличко, потиснули на камеру один одному руки, підписавши Декларацію, як вони будуть публічно зображати боротьбу із корупцією. Це дійство огидно у квадраті, бо НАЗК свідомо зливає перевірки щодо конфлікту інтересів в діях Віталія Кличка. Памятаєте скандальну історію із виділенням в лютому цього року ділянки під кесоном в парку Наталка?

 

Такий собі обмін любязностями!

Процитую стенограму засідання від 09.02.2023 із виступом Віталія Кличка:

«Шановні колеги! Декілька хвилин вашої уваги я хотів би до цього об’єкта. Я умисно, там декілька питань потрібно було підписати для повернення по питанню. І також залишився тут умисно для цього питання. Мені потрібно було достатньо багато часу для того, щоб знайти власника. Я був здивований, що власником стала та людина, яку я знаю, – Ігор Тинний. Я з ним зустрівся. Він пояснив, що і як, які плани. Хто був там, в кесоні, пам’ятає, як він жахливо виглядав, що там був якийсь, там, притон і далі. У мене ключова вимога: якщо ми робимо об’єкти, за них не повинно бути соромно. Ключова вимога до власника, я... там багато закидів, щоб правильно приватизували, правильно побудували і так далі. Я не хочу влазити в юридичну площину. Але у мене ключова вимога, я в розмові з власником казав, це повинно бути не гірше, а набагато краще, ніж, наприклад, ресторан «Прага», якщо людина хоче зайнятись там ресторанним бізнесом. І це повинно надавати послуги і повинно ні в якому разі не перешкоджати відпочинку і так далі, і так далі по багатьох цих питаннях. Ті, хто там не був, до депутатів звертаюся, підіть, будь ласка, перевірте. Я особисто туди заїжджав, дивився. Те, що було з кесоном, я був вкрай здивований, позитивно здивований. Ну, зараз там модерний артоб’єкт, який в кесон, не порушуючи, там доліпили стікляшку якусь додаткову. Ну, хтось може говорити, що це нове будівництво. Ну, вибачте, будь ласка, те, в якому стані він перебував, його неможливо було залишити. Тому звертаюсь до депутатів з проханням підтримати цей проєкт. В іншому випадку ми зараз будемо відкривати острів Оболонський і все інше, а це... куча лайна буде залишатися там без інвестицій, без огляду, тому що там починаються політичні якісь там ігрища».

Тобто, Кличко публічно заявив, що він виключно заради цього питання прийшов на засідання, що це земля для його знайомого, і йому неважливо, що там відбувалося незаконне будівництво. Після цього Кличко закликав всіх підтримати землевідведення і ОСОБИСТО проголосував, давши вирішальний 61-й голос.

Конфлікт інтересів очевидний і саме голосування Кличка по цьому питанню стало вирішальним.

А що НАЗК?

НАЗК ще 14.02.2023 отримало офіційне звернення із усіма доказами від голови нашої партії Народовладдя Юрій Левченко. Після цього Левченко неодноразово надавав додаткові документи на прохання НАЗК, бо там дуже хотіли в усьому детально розібратися. Хоча, коли є офіційна стенограма, відео засідання та результати голосування, то які ще докази потрібні?

В результаті повний НУЛЬ. НАЗК тупо злило справу заявивши, що не бачить жодного конфлікту інтересів в діях Кличка!

Особисто у мене є всі підстави вважати, що шалена толерантність НАЗК під керівництвом Новікова по відношенню до корупції у виконанні Кличка виникла не на рівному місці, а за ХАБАР.

Цей хабар рішення Київради від 31.08.2021 № 2229/2270, яким НАЗК для власних потреб НЕзаконно отримало 0.36 га на Печерську разом із комунальною парковкою.

Набір порушень шалений підробка документів, порушення містобудівного та земельного законодавства. Більш детально з документами щодо цієї афери в моєму дописі за посиланням: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid09tt85sJQ6Uf9hwZqTjhhCfYz1CUPwFMAkXuWweSbQcQ9kXc5p8hSTsFKEjHjcNwEl&id=100007761677947

НАЗК отримало незаконно парковку, яку для цього Кличко де-факто ВКРАВ із комунальної власності. Тобто співробітники НАЗК із чималими зарплатами отримали власну безкоштовну парковку, стали більш віддані особисто Новікову та замовчують факти корупції керівництва НАЗК на кшталт ситуації із законопроектом 5655.

Ну, а Кличко зі своїми підлеглими отримав від НАЗК дах – «антикорупціонери» Новікова в межах своєї сфери відповідальності дуже старанно закривають очі на всі корупційні дії Кличка.

Як вважаєте, яких успіхів на шляху до НАТО і ЄС досягне Україна із такими методами «запобігання» корупції від НАЗК?

Посилання по публікацію про подію на сайті НАЗК: https://nazk.gov.ua/uk/novyny/nazk-mozhe-zaproponuvaty-konkretni-instrumenty-rozbudovy-dobrochesnosti-na-mistsevomu-rivni-golova-nazk/%3ffbclid%3dIwAR1vysVmVt06-uksp1v242VjEvND1Ke8GdHrBkSM1DUAGbUvVBDxiO4_LUs

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.