Як Мар’яна Чаву використала росія для зриву мобілізації

25 липня 2023, 18:44
Власник сторінки
політолог, експерт, блогер
0
49
Як Мар’яна Чаву використала росія для зриву мобілізації

Формування вигідних росії поглядів серед українців є одним із основних елементів інформаційної війни

Не зважаючи на те, що триває відкрите військове вторгнення росії в Україну, держава-агресор не відмовилась від ефективних методів гібридної війни, які вона з успіхом використовувала до 2023 року. Формування вигідних росії поглядів серед українців є одним із основних елементів інформаційної війни проти нас, а соціальні мережі -  це благодатний грунт для цього.

Непомірні амбіції Мар’яна Чави з Дрогобича та його жага до незаконного збагачення стали тими струнами, на яких російськи спеціалісти з інформаційних війн зіграли щоб перешкоджати ЗСУ воювати проти русні. Російські агітатори використали наративи Медведчука про те, що треба більше повноважень віддати територіальнім громадам, а всіма ресурсами на їх територіях одноосібно розпоряджатимуться тільки місцеві депутати. Але Мар’ян Чава дуже хотів мати владу, тому за алгоритмом Медведчука зібрав навколо себе кількох люмпенів, які вибрали його «головою Дрогобицької міської ради». Але проект не підтримали люди, і він не зміг на ньому заробити, а тут … війна. Кому війна, а кому мати рідна. І Мар’ян не упустив свій шанс – 500 гривень і вам продають «новий паспорт», що ви «жива людина» без прізвища просто на ім’я «Іван» і ви можете не виконувати Конституцію та не захищати Україну від русні. Нажаль, знайшлись люди які повірили проросійській брехні та  втратили свої гроші.

Щоб піарити свої паспорти «живої людини» Чава почав перешкоджати  представниками військоматів або ТЦК виконувати свою роботу. Ці відео в соцмережах викликали багато коментарів на підтримку ЗСУ та спричинили відкриття кримінальної справи проти нього.

Приклад Мар’яна Чави демонструє як російська пропаганда не припиняє спроб пошуку людей щоб через них посіяти нові чвари в українському суспільстві та послабити нашу армію. Тому, громадянське суспільство повинно не тільки захищати свої права, але й пильнувати, щоб не стати маріонеткою в руках російських ляльководів. Підтримуючі ЗСУ та дотримуючись інформаційної гігієни, ми наближаєм нашу перемогу на росією.   

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.