«У тіні суспільства – хто такі «псевдонародовладці»?

07 червня 2023, 12:59
Власник сторінки
політолог, експерт, блогер
0
166
«У тіні суспільства – хто такі «псевдонародовладці»?

Прибічники вказаної маргінальної групи не визнають діючі органи влади

На Львівщині діє осередок т.зв. «народовладців», активісти якого, підтримують ідею створення паралельної держави на нашій території під назвою: «республіка Україна». Керівником вказаної структури вважає себе мешканець м. Дніпра Анатолій Балахнін та представляється президентом «республіки Україна». Прибічники вказаної маргінальної групи не визнають діючі органи влади з огляду, мотивуючи тим, що вони, нібито, створені в порушення Конституції України 1996 року. Тобто, особи, без відповідної юридичної чи управлінської освіти, трактують українське законодавство. Крім цього, послідовники так званої «народної влади» вважають, що усі державні та комунальні установи є комерційними структурами, послуги яких вони не замовляли, а тому відмовляються оплачувати комунальні послуги, штрафи за порушення ПДР, паркування, відмовляються захищати Україну від збройної агресії росії, ухиляються від сплати відсотків за користування кредитами. При цьому, такі дії намагаються легітимізувати власним трактуванням діючого українського законодавства.

У підтвердження цього, в травні п.р., активіст Львівського осередку т.зв. «народовладдя» голова самопроголошеної т.зв. «Львівської міської ради», Сергій Бугаєць, за підтримки учасників вказаної структури, намагались провести загальні збори делегатів створеної ними організації у сесійній залі Львівської міської ради. Вказані особи таким чином переслідувати мету – поширення в суспільстві інформації, що Львівська міська рада, нібито, є незаконним органом місцевого самоврядування, яку обрали більшість Львів`ян. У діях вказаних маргіналів чітко прослідковуються  наративи російської пропаганди, які спрямовані на формування громадської думки щодо фіктивності української державної влади та місцевого самоврядування, що у перспективі буде мати наслідком дестабілізацію українського суспільства. Будьте уважні, питайте підозрілих активістів чи вони визнають А. Балахніна своїм президентом чи В. Зеленського, так ви зможете убезпечити себе від попадання у вказану секту.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.