Автентичні худі з лялькою-мотанкою для підтримки жінок

02 травня 2023, 11:20
Власник сторінки
0
20
Автентичні худі з лялькою-мотанкою для підтримки жінок

Медіаплатформа "ТиКиїв" спільно з фондом Future for Ukraine та художницями сестрами Фельдман запустили благодійну акцію

Новий проєкт «Творчі люди» від медіаплатформи «ТиКиїв» допомагатиме Future for Ukraine збирати кошти на проєкт GIDNA. Це ініціатива, що пропонує безкоштовні консультації для жінок, які пережили сексуальне насильство з боку російських військових.

 Медіаплатформа «ТиКиїв», яка розповідає про цікаві події та досліджує історію української столиці, анонсувала проєкт «Творчі люди». У межах проєкту талановиті київські митці створили символічні ілюстрації, які були нанесені на худі. Партнерами проєкту виступають українські бренди одягу Touchof та VOVK.

 «Разом із топовими ілюстраторами ми створюємо речі, які будуть допомагати! Мета проєкту — звернути увагу на актуальні потреби українців: допомога жінкам, які постраждали від насильства російських військових, допомога дітям та іншим верствам населення», — наголошують автори проєкту.

Першим артом, створеним сестрами-художницями Фельдман для проєкту, став худі із зображенням ляльки-мотанки — сакрального оберега людської душі та долі, символу жіночності й української духовності. Три унікальні вироби подарують рандомно трьом щасливчикам, які зробили донат розміром від 100 грн на проєкт GIDNA, мета якого — надання психологічної допомоги жінкам, які пережили сексуальне насильство з боку російських військових.

Проєкт GIDNA від FFU був запущений на початку 2023 року. Він пропонує безкоштовні психологічні консультації для жінок від досвідчених психотерапевток, які пройшли навчання у спеціалістів Ізраїльської коаліції травми та спеціалізуються саме на травмі насильства. Від старту проєкту 6 жінок звернулися по допомогу, 3 з них розпочали курс консультацій.

 Команда фонду користується будь-якою можливістю привернути увагу до проблеми ментальних наслідків війни для жінок. У березні FFU взяли участь у благодійному ярмарку «Спілка Черіті Маркет», де продавці передали 30% прибутку від проданих товарів на потреби проєкту GIDNA. Крім того, фонд представив свій лот на благодійному аукціоні ярмарку i am u are, який пройшов у Нью-Йорку. Вазу «Венера», створену брендом YAKUSH для GIDNA, придбав американець, щирий прихильник України за $5000, які були спрямовані на розвиток проєкту.

 Олена Ніколаєнко, Голова Ради FFU Польща, волонтерка-кураторка із стратегії та розвитку FFU Україна говорить, що проєкт «Творчі люди» — це ще один спосіб наголосити на важливості ініціативи.

 «Хоча ментальні наслідки війни можуть бути не такими помітними, як фізичні, вони мають величезний вплив на здоровʼя та добробут нації. Адже пережите насильство, а точніше замовчування цього досвіду може вкрай негативно відбитися на психічному та фізичному здоровʼї самої жінки, а також на її стосунках з близькими. Саме тому ми намагаємося спонукати жінок не мовчати, а їхніх близьких — закликаємо вчасно надавати підтримку та проявляти турботу. Задля привернення уваги до цієї проблеми, ми шукаємо різні креативні способи. Проєкт “Творчі люди” ідеально підходить для цієї мети: він допомагає українському суспільству побачити ще одну сторону війни через благодійну активність, а також ідеально відображає тренд на українську аутентику».

 Щоб взяти участь у благодійній ініціативі, необхідно заповнити форму на сторінці проєкту “Творчі люди” та зробити донат на потреби GIDNA від 100 грн. Далі організатори конкурсу визначать рандомно трьох майбутніх власників. Кожен учасник може зробити необмежену кількість пожертв. При цьому кожен донат збільшує шанси на перемогу. Результати будуть оголошені 3 травня.

Взяти участь у благодійній акції можна за посиланням.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.