Благодійні фонди Rescue Now та Future for Ukraine Україна обʼєдналися

01 травня 2023, 21:35
Власник сторінки
0
20

щоб підтримати дітей на тлі війни

Наприкінці квітня команда фонду Future for Ukraine Україна доставила канцелярські набори та солодощі до центрів психологічної підтримки та творчості для дітей «Літокрил» у Харкові, ініційовані фондом Rescue Now. Це один із перших заходів майбутнього партнерства двох фондів.

 Воєнні реалії залишають по собі руйнації та скалічені долі, а також залишають відбиток і на емоційному стані, як дорослих, так і дітей. Щоб повернути дітям відчуття нормального життя та відволікти їх від жахів війни, волонтери благодійного фонду Rescue Now відкрили вже два центри «Літокрил». У цих просторах діти можуть отримати психологічну підтримку, зайнятися творчістю та налагоджувати міцні зв’язки з однолітками та вихователями.

До підтримки цієї важливої ініціативи долучилася і команда фонду Future for Ukraine Україна. Днями волонтери FFU відвезли до дитячих центрів набори канцелярії для арттерапії та солодощі, щоб підняти настрій малюкам, багато з яких чимало тижнів провели у бомбосховищах і метро, ховаючись від російських обстрілів.

 Як розповідають у благодійному фонді Rescue Now, проєкт «Літокрил» розпочався у серпні 2022 року. До центрів приходять діти від 4 до 16 років, тож заняття розподілені за віковими групами, щоб кожному було цікаво. У центрі проходять групові та індивідуальні консультації психологів — як для батьків, так і для дітей. Крім того, тут проводяться терапевтичні групи підтримки батьків, корисні лекції з різних тематик,  зустрічі з представниками різних професій, театральні вистави. А ще діти нерідко виїжджають за межі міста — побувати на природі, зайнятися арттерапією, поласувати солодощами та розважитися.

Олеся Мальцева, яка проводить майстер-класи в «Літокрилі» для дітей з Харкова наголошує на важливості творчих активностей для дітей на тлі воєнних реалій.

«Кожна дитина Харкова потребує допомоги, як психологічної, психічної так і творчої для підтримки її емоційного та психічного стану. Ми проводимо такі заняття як ліплення, аплікація, малювання лише для того, щоб діти почувалися краще», — зазначає Олеся.

У «Літокрилі» волонтери влаштували майстер-клас, де малеча підзарядилася енергією творчості та відпочила на заняттях з арттерапії.

Для фонду Future for Ukraine підтримка дітей — один із ключових напрямів роботи. Так, з початку повномасштабної війни фонд відкрив центр CHILDREN HUB у Варшаві для дітей та їхніх родин, які були вимушені рятуватися від війни за кордоном, а пізніше запустив центр для адаптації та соціалізації дітей у спектрі аутизму LEVCHYK SPECTRUM HUB у Львові. Після відвідування центру «Літокрил» Ольга Глюза, волонтерка-кураторка гуманітарного штабу Future for Ukraine, вкотре переконалася наскільки важливо підтримувати найменших українців у ці складні часи.

«Тут, у “Літокрилі” збирають дітей з абсолютно різними історіями: хтось не виїздив і провів у місті найактивніші фази війни, буквально живучи у метро, хтось тільки повернувся після виїзду за кордон та адаптується до змін у всіх різний рівень стресу та страху. Вони малюють дивні малюнки, відповідають на звичайні питання так, що буквально мороз по шкірі. Починають плакати без очевидних причин, дуже хочуть уваги. При цьому вони лишаються відкритими, дуже радіють можливості збиратися разом. І ці моменти соціальної адаптації дуже важливі. Ми були щиро раді привезти все необхідне для арттерапевничних та творчих зібрань, та взяти участь в одному з них», — наголосила волонтерка.

Місії та напрямки кожного фонду можуть бути різними, але всі вони покликані підтримати та відновити звичне життя українців, тому об’єднуючи зусилля, можна досягти ще більших результатів!

Дізнатися більше та підтримати проєкти можна на сайті та у соціальних мережах або на сторінці Патреон проєкту .

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.