Які «перемоги» Кремль готує до 24 лютого

20 лютого 2023, 14:56
Власник сторінки
эксперт, политолог
0
63
Які «перемоги» Кремль готує до 24 лютого

До початку інформаційно-психологічної операції «Перемога» для російського «піпла» все готово.

Чи є вихід із начебто двох взаємовиключних передумов, з якими керівництво РФ підходить до річниці повномасштабного вторгнення в Україну?

Адже з одного боку цьому керівництву до знакової дати (в даному випадку року з початку війни в Україні) потрібно представити російському населенню наглядні успіхи у «виконанні всіх завдань спеціальної військової операції».

З іншого боку, таких реальних успіхів немає і за свідченнями західних розвідувальних і аналітичних служб у досяжній перспективі бути не може.

Проте шановний Джон Гербст, з яким ми чудово спілкувались під час його роботи послом США в Україні, не правий, коли стверджує, що «перша річниця величезного наступу – це велика політична проблема для Путіна, і він шукає якийсь спосіб впоратися з цією річницею».

Бо насправді для Кремля відносно простий вихід із цієї ситуації є. Адже під контролем керівництва авторитарної Росії находиться вся інформаційно-пропагандистська машина. І якщо один із попередників Путіна казав, що «неважливо, як голосують, важливим є те, як рахують голоси», то для нинішнього господаря Кремля успішно діє правило: неважливо, що відбувається в реальності на війні в Україні, важливе те, як ці події доведуть до відома підданих росімперії у повністю підконтрольних ЗМІ.

Тому коли на річницю вторгнення російські ЗМІ одноголосно проголосять, що й в Україні, й у світі для Росії все складається найкращим чином і одна перемога йде за іншою – населення залишиться повністю задоволеним.

Адже для нього вже підготовлено цілий пакет подій і «подій». Які будуть подані як свідчення того, що Росія не тільки досягає успіхів у своїй війні в Україні, але й показує НАТО, «де раки зимують».

По-перше, як зазначає британська розвідка, Росія готується заявити «про захоплення Бахмута "під річницю" незалежно від реального стану справ».

І російське населення, яке налаштоване повністю сприймати офіціоз, жодним чином не поставить під сумнів чергову переможну реляцію про те, що Бахмут захоплений. Незважаючи не те, що з минулорічної весни таких оголошень пролунало вже дуже багато.

По-друге, на жаль, вже в реальності Росія готується застосувати свій фактично єдиний козир, що в неї залишився – масовані атаки з повітря по різних територіях нашої країни з використанням дронів та ракет. «Вони готуються і намагатимуться на 23-24 лютого здійснити ще одну спробу масованої атаки. До цього потрібно спокійно ставитись. Більше того, ми готові до цього. Я думаю, ми вже розуміємо, що таке атаки після того, як ми за один день «приймали» на свою територію 115-120 ракет. Впораємося і з цим днем», – запевнив секретар РНБО України Олексій Данілов.

Зі свого боку речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат нагадує, що навіть на початку вторгнення росіяни не воювали якимись великими полчищами літаків: «Максимум до 12 літаків можуть на одному напрямку використовуватися для того, щоби завдавати точкових ударів високоточною зброєю. Це не Друга Світова війна, тому тут очікувати чогось навряд чи нам доводиться».

Але в російському інформаційно-пропагандистському просторі – саме реалії Другої світової війни. Точніше як там продовжують подавати - «Великої вітчизняної війни». Тому кадри з полчищами літаків у повітрі (без афішування того, що ці російські літаки зняті над територією РФ і вже понад 10 місяців практично не залітають у повітряний простір України, як це робили на початку агресії), які туди піднялись начебто для проведення бомбардувань України в стилі Другої світової, цілком можуть стати одним із головних елементів інформаційно-психологічної операції «Перемога» для російського «піпла» до річниці вторгнення.

І, нарешті, по-третє до цієї річниці Кремль приурочив початок масштабних навчань стратегічних ядерних сил. Буде задіяна вся «ядерна тріада» - балістичні ракети морського та наземного базування, а також крилаті ракети повітряного базування.

Те, що ці традиційні щорічні навчання цього разу розпочинаються саме в рамках заходів до річниці вторгнення в Україну, підтверджує той факт, що у лютому минулого року якраз напередодні вторгнення в Україну РФ також провела аналогічні навчання. При тому, що зазвичай вони відбувались восени, а перед початком війни їх взагалі не проводили два роки.

Отже, Кремль вчергове намагатиметься подати ці події росіянам як свідоцтво того, що «з ядерною міццю Росії світ змушений рахуватися» і Росія залишається впливовим гравцем на арені світової геополітики. 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.