Допомога на пів мільйона доларів: харківські волонтери передали амуніцію бійцям

18 січня 2023, 17:07
Власник сторінки
історик, юрист
0
20

Загалом, від початку великомасштабного російського вторгнення у лютому 2022 громадська організація «Важливі Дії» закупила військового обладнання, одягу та взуття для передової майже на 400 тисяч долар

Дмитро Снєгирьов розповів, яку допомогу харківські волонтери передали бійцям ЗСУ на сході України

Громадська організація «Важливі Дії» з Харкова активно допомагає українській армії. Підприємці, що входять до складу ГО, підтримували учасників бойових дій та працевлаштовували ветеранів АТО. А з початком повномасштабної агресії рф волонтери сфокусувались на забезпеченні бійців автомобілями та амуніцією.

«Від початку повномасштабного вторгнення в 2022 році, я зрозумів, що обов’язково маю щось системно робити для прискорення нашої перемоги. І, головне, я чітко усвідомлював, що це в моїх силах, можливостях, компетенції. Робити все, що тільки може знадобитися для допомоги ЗСУ. Це було надважливо. Спочатку допомагав знайомим, колегам, які служать в ЗСУ», – розповідає керівник ГО «Важливі дії» Воскобойніков Вадим.

Багато хто з бійці звертався до харківських активістів по різну допомогу. Спочатку волонтери закуповували переважно обладнання – дрони, тепловізори, прилади нічного бачення, рації, батареї, ретранслятори, захисні шоломи, тощо. Усі ці засоби – вкрай необхідні для воїнів на передовій.

 

 

Волонтери 24/7 шукали, знаходили, робили запити і купували це приладдя в Україні, Італії, Великій Британії та інших країнах Європи. Крім того, підбирали та закуповували для хлопців на передову автомобілі – так звані «бойові пікапи».

Ще один напрямок допомоги – забезпечення бійців з тероборони Харкова та Києва свіжою провізією, гарячими обідами, теплим одягом.

«Ми дізналися, що є проблеми із взуттям для військових – знайшли виробництво та постачальника в Україні, уклали договір на виготовлення армійських демисезонних та зимових берців, що не промокають. На тепер вже близько 1300 пар такого взуття було вже відправлено різним бригадам на передову. В Туреччинії знайшли виробника якісного військового одягу та термобілизни – закупили його приблизно на 100 тисяч доларів, одягли майже дві роти бійців ЗСУ на Харківському напрямку», – згадує Вадим Воскобойніков.

Не обійшлось і без бойових «пташок». Для одного з харківських розвідувальних підрозділів організація придбала безпілотник «Лелека» за 100 тисяч доларів, який вже виконав багато важливих задач бойової розвідки. Для цього ж підрозділа придбали трейлер – це справжній дім на колесах, в якому хлопці живуть, пересуваються та зберігають військове обладнання.

Загалом, від початку великомасштабного російського вторгнення у лютому 2022 громадська організація «Важливі Дії» закупила військового обладнання, одягу та взуття для передової майже на 400 тисяч доларів, не враховуючи вартість автомобілів. І надалі продовжує підтримувати бійців на передовій. Адже посильна допомога від кожного невпинно наближає нашу спільну перемогу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.