Угорщина намагалась допомогти виправдатись Росії у військових злочинах у м. Ізюм

22 вересня 2022, 13:22
Власник сторінки
0
33

Країни світу мають відреагувати на масові вбивства та інші воєнні злочини, які вчинили російські збройні формування в Ізюмі Харківської області під час окупації міста.

Західні партнери України, зокрема США та передові країни ЄС підтримують Україну всіма можливими методами, а також засуджують політику Угорщини стосовно підтримки РФ у збройній агресіїї проти України, а також мотивують до зміни політичних поглядів стосовно блокування та скасування накладених санкцій на Російську Федерацію.

Він нагадав, що на Харківщині тривають слідчі дії в районах, які були звільнені від російської окупації."Фіксуються всі злочини рашистів, збираються докази їхньої винуватості. Знайдені катівні, в яких знущалися з мирних жителів окупованих міст і селищ, приміщення, у яких тримали людей навіть іноземців", — зауважив гарант.

За його словами, Росія повторила в Ізюмі ті ж воєнні злочини, які раніше вчинила у Бучі Київської області."Світ повинен на все це відреагувати. Росія повторила в Ізюмі те, що зробила в Бучі. І зараз ми тільки почали дізнаватися повну правду про те, що відбувалося в цій частині Харківщини", — наголосив президент. Політик також привітав підготовку в структурах ООН групи працівників, яка відвідає місто та побачить на власні очі злочини російських військових й зможе доповісти про них всім у системі ООН. "Ми забезпечимо повний доступ журналістів до звільненої території та всіх місць знущання з людей, ми дамо такий доступ, який допоможе повідомити світу, що рашизм має бути засуджений", — підкреслив Володимир Зеленський.

США та ЄС «глибоко шоковані» масовими похованнями в місті Ізюмі Харківської області, яке нещодавно звільнили українські війська, і де було знайдено масові поховання з понад 440 тілами.

Керівники американської та європейської дипломатії висловлюють обурення злочинами російських солдатів та обіцяють Україні підтримку у звільненні країни та у притягненні винних до відповідальності. Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що повідомлення про масові поховання в Ізюмі, «розбивають серце». Блінкен запевнив, що США підтримають Україну, допомагатимуть звільнити всю її територію та притягнути до відповідальності винних за воєнні злочини в Україні.

«Повідомлення про масове поховання 440 чоловіків, жінок і дітей в Ізюмі, Україна, розбивають серце і повинні активізувати нашу підтримку хоробрим українцям, які прагнуть звільнити свою батьківщину. Ми підтримуємо Україну в пошуку відповідальності за ці злочини», – написав держсекретар Ентоні Блінкен у своєму твітері.

Верховний представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель заявив, що Європейський союз «глибоко шокований» тим, що українська влада виявила масові поховання з понад 440 тілами в Ізюмі. «Ми найрішучіше засуджуємо ці звірства, – сказав Боррель. Загарбницька війна Росії проти України залишає по Україні слід крові та руйнувань. Тисячі мирних жителів уже були вбиті, багато інших піддалися тортурам, переслідуванням, сексуальному насильству, викраденню або насильницькому переміщенню. Цю нелюдську поведінку російських військ, повне нехтування міжнародним гуманітарним правом і Женевськими конвенціями, необхідно негайно припинити». У заяві, яку поширила зовнішньополітична служба ЄС, мовиться, що Євросоюз підтримує всі зусилля для пошуку винних у цих злочинах і притягнення їх до відповідальності.

«Глибоко шокований масовими могилами, які українська влада виявила з понад 440 тілами в Ізюмі, нещодавно звільненому від вторгнення російських військових. Керівництво Росії та всі причетні будуть притягнуті до відповідальності. ЄС підтримує всі зусилля для цього», – написав Боррель у своєму твіті.

Прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас написала у твітері, що російська окупація «перетворила міста на братські могили», а зображення з Ізюму, на які важко дивитися, і є «обличчям російської окупації». «Коли з’являються зображення зі звільнених українських територій, таких як Ізюм, не відводьте погляд. Це обличчя російської окупації: міста перетворені на братські могили», – написала голова уряду Естонії і закликала продовжити допомогу Україні. «Україна вміло та рішуче використала нашу військову допомогу. Україна може виграти, якщо ми будемо її підтримувати», – написала Каллас у своєму твітер-акаунті.

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) пишуть, що викриття масових цивільних поховань і катівень в Ізюмі підтверджують їхні попередні оцінки того, що звірства в Бучі не були унікальними, а становили типову поведінку російських окупаційних військ в Україні. Про це військові експерти нагадують у своєму твітер-повідомленні, в якому публікують і мапу бойових дій.

«Відкриття масових поховань мирних жителів і камер тортур у щойно звільненому Ізюмі підтверджують попередні оцінки ISW про те, що звірства в Бучі були не поодинокими воєнними злочинами, а радше мікрокосмом російських звірств на окупованих Росією територіях». Військові експерти наводять повідомлення українських офіційних осіб, які кажуть, що кількість жертв воєнних злочинів в Ізюмі може перевищити кількість жертв воєнних злочинів у Бучі.

Аналітики, також посилаються на заяви глави Нацполіції України Ігоря Клименка, який заявив, що українські чиновники знайшли 10 російських катівень у Вовчанську, Куп’янську, Балаклії та Ізюмі. В одній з катівень, у Балаклії, за повідомленням української поліції, «росіяни, які були в масках, катували мирних жителів оголеними електродротами».

Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні заявив, що Росія в Ізюмі повторила те, що зробила в Бучі, і світ повинен відреагувати на російські злочини. 15 вересня на Харківщині поблизу звільненого Ізюму виявили масове поховання. Українські слідчі у присутності українських та іноземних ЗМІ проводять ексгумацію тіл, знайдених у захороненнях у лісі поряд із кладовищем.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.