Папа Римський підтримує Україну!

20 липня 2022, 18:16
Власник сторінки
0
17

Папа Римський закликає не "звикати до війни" в Україні

Папа Римський Франциск висловив свою підтримку Україні та закликав світ "не звикати до війни". Понтифік додав, що це стосується не лише нинішнього моменту, але й найближчого майбутнього – тижнів та місяців.

 Папа Римський Франциск заявив, що не підтримує президента країни-агресора Владіміра Путіна, але відмовився говорити про "добро і зло" в контекстів війни Росії проти України.

"Те, що ми бачимо, — це жорстокість, з якою цю війну ведуть війська, як правило, найманські, які використовуються росіянами. Але небезпека полягає в тому, що ми бачимо лише це, жахливе, і не бачимо всієї драми, яка розгортається за цією війною, яку, можливо, якось або спровокували, або не попередили. І я спостерігаю інтерес до випробувань і продажу зброї. Це дуже сумно", - заявив Папа Римський.

"Було б спрощено і неправильно говорити таке. Я просто проти зведення складності до відмінності між хорошим і поганим, не думаючи про корені та інтереси, які дуже складні. Поки ми бачимо лютість, жорстокість російських військ, ми не повинні забувати про проблеми, щоб спробувати їх вирішити", - зазначив папа.

Водночас Франциск висловив захоплення героїзмом українського народу.

"Україна є експертом у стражданнях через рабство та війни. Це багата країна, яка завжди була розрізана волею тих, хто хотів заволодіти нею, щоб експлуатувати. Неначе сама історія сформувала Україну як країну-героя. Цей героїзм зворушує наші серця", - сказав він.

"Я дуже хотів би підкреслити цей момент: героїзм українського народу. Перед нашими очима ситуація світової війни, глобальних інтересів, продажу зброї та геополітичного привласнення - і мученицька жертва героїчного народу", - додав папа.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.