НАТО підтримуватиме Україну, скільки буде треба !

19 липня 2022, 17:48
Власник сторінки
0
11

НАТО допоможе Україні з кіберзахистом, нелетальним оборонним обладнанням і сприятиме її повоєнному відновленню

Країни-учасниці НАТО підтримуватимуть Україну у війні проти Росії стільки, скільки буде потрібно. А сьогодні Північноатлантичний альянс отримав колишню актуальність.

Про це повідомила  міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок на прес-конференції, CNN.

«Ми згодні з тим, що ми не повинні і не будемо послаблювати наші національні зусилля, особливо в плані військової підтримки, поки Україна потребує цієї підтримки для самооборони своєї країни», – зазначила вона.

За її словами, напад Росії на Україну підкреслив важливість трансатлантичного союзу.

«НАТО як союз більш актуальний і важливий, ніж будь-коли», – додала Бербок.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар Єнс Столтенберг закликав країни НАТО наростити військову підтримку України.

Після того, як розпочала неспровоковане вторгнення в Україну, вона не досягла жодної із стратегічних цілей із захоплення українських територій або підриву єдності НАТО

Лідери країн НАТО на саміті в Мадриді 29 червня погодились продовжувати і нарощувати політичну та практичну підтримку України, йдеться у декларації саміту Північноатлантичного альянсу, який 29 червня відбувся в Мадриді.

У ній йдеться, що спільно з Україною Альянс ухвалив рішення про надання посиленого пакету підтримки. Він, зокрема, передбачає надання нелетального оборонного обладнання, покращення кіберзахисту, а також, у довгостроковій перспективі, – модернізацію оборонного сектора України для його сумісності зі стандартами НАТО.

В Альянсі також обіцяють допомагати підтримувати Україну під час повоєнного відновлення та реформ.

«Ми продовжуватимемо протидіяти брехні Росії й відкидатимемо її безвідповідальну риторику. Росія має негайно зупинити цю війну та піти з України. Білорусь має припинити свою співучасть у цій війні», – додали у НАТО.

Також у декларації саміту НАТО наголошується, що Альянс повністю підтримує невід’ємне право України на самооборону та вибір механізмів забезпечення власної безпеки.


Своєю чергою генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції за підсумками ранкового засідання запевнив, що Альянс продовжуватиме надавати військову та фінансову підтримку Україні стільки, скільки потрібно.

До учасників саміту лідерів країн-членів НАТО також звернувся президент України Володимир Зеленський. Він закликав їх збільшити постачання сучасної артилерії та систем протиракетної оборони, і наголосив, що НАТО має знайти для України місце у спільному безпековому просторі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.