Подавали заявку на допомогу, а виплат нема. Куди звертатися і що робити?

04 липня 2022, 21:52
Власник сторінки
соціальний експерт
9
1688
Подавали заявку на допомогу, а виплат нема. Куди звертатися і що робити?
Подавали заявку на допомогу від міжнародних організацій, а виплат нема ...

Рекомендації тим хто подавав заявку на допомогу від міжнародних організацій, а відповіді та виплат не отримав...

Як перевірити статус поданої Вами заявки через портал єДопомога

 Якщо Ви подали заявку на допомогу від міжнародних організацій через портал єДопомога, а відповіді на даний момент немає, також немає жодних виплат, то варто подивитися статус обробки Вашої заявки. Ця функція вже доступна на сайті порталу єДопомога.

 Там Ви можете  дізнатися, на якій стадії розгляду Ваша заявка, чи прийнято про неї рішення про виплату, про відмову у виплаті, чи вона в процесі перевірки.

 Проте, у перевірці статусу поданої Вами заявки через портал є Допомога можуть виникнути труднощі, якщо Ви подавали заявку не через даний портал, а через інші сайти, наприклад, через сайт ООН. Тоді тут ця заявка не відображатиметься і перевіряти її статус доведеться саме через сайт ООН.

 

Що робити, якщо Ви подавали заявку на допомогу на сайті ООН на допомогу за програмою ООН у справах біженців, а відповіді немає і виплат також

 Хвилюватися потрібно, якщо протягом 3 тижнів з моменту подання Вами заявки на допомогу ООН не надійшло жодних виплат та жодної відповіді.

 Якщо 3 тижні ще не минуло, значить немає сенсу дізнаватися, всі Ваші повідомлення до 3 тижневого терміну з дати подання заявки будуть автоматично видалені та залишаться без відповіді.

 Але якщо 3 тижнів минуло, то краще уточнити статус розгляду Вашої заявки.

Але треба врахувати, що у ООН є кілька програм допомоги. 2 з них для тих, хто має статус ВПО – це програма ООН у справах біженців та Всесвітня продовольча програма ООН. І якщо Ви по одній із програм отримали допомогу, це виключає допомогу за іншою програмою. На вищезгадані 2 програми ООН можна було подавати заявку, а можна було не подавати, якщо Ви є в базі ВПО, допомога багатьом надходила автоматично.

 Також є програма ООН за підтримки ЮНІСЕФ «Спільно», за якою право на допомогу мають сім'ї, які мають 3 і більше неповнолітніх дітей або 2, один з яких є інвалідом, незалежно від наявності статусу ВПО. На цю допомогу потрібно було подавати заявку.

 Якщо Вам надійшов переклад від Western Union, це не програма ООН у справах біженців, це Всесвітня продовольча програма ООН (WFP ООН).

 

Як перевірити статус Вашої заявки саме за програмою ООН у справах біженців

 

 Якщо Ви ніякої заявки на допомогу ООН ще не подавали, допомогу не отримували, то зараз найпростіше це робити не у волонтерів і не на сайтах ООН, а через сервіс єДопомога. Там же можна перевірити статус розгляду Вашої заявки.

 

Можна зателефонувати за гарячою лінією ООН за телефоном 0 800 307 711. Але ця лінія часто завантажена і додзвонитися вкрай важко.

 Також можна подати скаргу або письмовий запит на електронну пошту УВКБ ООН електронною поштою ukrki@unhcr.org або unchrukraine.cash@gmail.com  На сайті УВКБ ООН: можна ще й форму заявки-запиту подати з описом проблеми.

Ще УВКБ ООН має телеграм-канал під назвою: «Виплати ВПО від УВКБ ООН», куди Ви також можете поставити питання про виплати.

 Також, якщо у Вас поруч знаходиться офіс ООН, туди теж можна звернутися зі скаргою.

 У тексті листа коротко викладіть ситуацію. Заявка на допомогу подана тоді, оплату не отримав, відповіді теж. Прошу повідомити стан обробки заявки.

 

Як перевірити статус Вашої допомоги за Всесвітньою продовольчою програмою ООН

 

За цією програмою, як і за програмою ООН у справах біженців, допомога часто надходила без реєстрації.

 Є адреса електронної пошти: support.multimedia@wfp.org, куди також можна написати.

 

Як перевірити статус Вашої заявки за програмою ЮНІСЕФ «Спільно»

 

Якщо Ви подавали заявку на програму ЮНІСЕФ «Спільно», відповідаєте всім критеріям, тобто. маєте 3 неповнолітніх дітей або 2, один з яких інвалід, але грошей немає, то можете зателефонувати до гарячої лінії 0 800 600 017, але він, як правило, теж завантажений.

 

Також є телефон Дитячого фонду ООН у Києві: +380 44 339 93 75.

 

Також можете надіслати запит електронною поштою: kyiv@unicef.org

 

Як перевірити статус Вашої заявки на допомогу Норвезької ради у справах біженців за так званими норвезькими виплатами


Як відомо, дані виплати поки  призупинено,  анонсують початок нового  етапу прийому заявок. Проте, деякі українці все ж таки встигли подати заявки на ці виплати вчасно і чекають на відповідь.

 

Що робити, якщо заявку подано, прийнято, але виплат немає.

 

Можете зателефонувати на гарячу лінію за телефоном: 0800302007, написати їм на електронну пошту: ua.info@nrc.no чи ua.icla@nrc.no. А також звернутися до них на їхній сторінці у Фейсбуці за посиланням або в месенджері. Вони відповідають вкрай повільно, іноді на відповідь доводиться чекати тижнями, але відповідають.

 

Як перевірити статус Вашої заявки на допомогу від Червоного Хреста

 

Якщо Ви подавали заявку на допомогу від Червоного Хреста, а допомоги та відповіді немає, то можете зателефонувати за телефоном гарячої лінії 0 800 332 656 або написати на електронну пошту організації Червоного Хреста Вашого регіону. Наприклад,  адреса Харківської організації Червоного Хреста: kh@redcross.org.ua. Харківський номер телефону: +38 (066) 701 11 10.

Адреси організацій Червоного Хреста інших областей Ви зможете знайти на їхньому сайті в розділі контакти.

 

Що робити, якщо на електронну пошту написав, на гарячу лінію зателефонував, а нічого не допомагає

 

Тут є кілька варіантів. Або чекати або йти в офіс Вашої організації, якщо він є за місцем Вашого проживання.

 

Також найлегше перевірити статус Вашої заявки через соціальну платформу єДопомога…

 

І якщо Ви всі способи перепробували, можна ще писати та дзвонити до Ваших місцевих органів влади за місцем Вашого перебування, до обладміністрації чи міськради. Можна звертатися з письмовими запитами до Мінсоцполітики. Але це, звичайно, може затягнутися надовго. Так що почніть з легших варіантів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: ООН,красный крест,заявка,соціальна допомога,виплати,Норвегія,міжнародна підтримка,Мінсоцполітики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.