Росія хоче звільнення Баканова?

25 червня 2022, 10:35
Власник сторінки
Кандидат історичних наук, політичний експерт
0
1057
Росія хоче звільнення Баканова?

Росія хоче звільнення Баканова? Або як Москва веде інформаційну війну проти України?

Цікаві події відбуваються в українському політикумі – війна ще не закінчилась, а політична боротьба знову оживає. Це, наприклад, чудово видно по активізації ботоферм та деяких «експертів», які мов під копірку починають давати коментарі.
 
Здавалося б, нічого особливого – звичні нам політичні ігри. От тільки виникає питання – а чи не пишуть їх сценарії в Москві? І чи це не потужний інформаційний фронт проти України?
 
Так, днями американське видання «Politico» опублікувало «інсайдерське» повідомлення про нібито наміри Володимира Зеленського замінити голову СБУ.
 
І цю новину ж відразу підхопив російський агітпроп. Та ще й з «правильними» акцентами, які останнім часом розкручують російські пропагандисти – мовляв «після низки невдач і втрати Херсона» Баканов «впав у немилість українського президента».
 
Ми звісно не можемо стовідсотково прогнозувати кадрову політику президента, але в цій ситуації достатньо лише задати низку простих питань – а які саме «невдачі» маються на увазі?
 
Затримання Медведчука чи викриття агентурної мережі нардепа Деркача? Виявлення шпіонів у Кабміні та нейтралізація тисяч кібератак? Виявлення сотень диверсантів та посібників ворога по всій країні?
 
Усе це – реальні результати, про які звітує СБУ щодня. Можна по різному ставитися до Служби, але називати її неефективною точно не слід.
 
Більш того – СБУ сьогодні явно переграє російські спецслужби, які вихвалялися, що наводнили Україну своїми агентами. То де вони? Усіх спіймали.
 
Очевидно, що росіянам треба ламати ситуацію. Тому в хід і йде інформаційна зброя. Як-то, наприклад, розганяють брехливі дані, що Баканова не було на місці. Але він був й організовував роботу СБУ в умовах воєнного стану. Окремі ж спроби «талановитих» нардепів, які хочуть провести реформу СБУ, зводять нанівець всі досягнення вітчизняної спецслужби. 
 
Не дивно, що «сенсаційній» новині найбільше уваги приділили саме медіа країни-агресора. Але чому українські ЗМІ розганяють фейки, які працюють на РФ?
 
До речі, схожа історія вже відбувалася наприкінці травня, коли з подачі росіян стали писати про «зачистку силового блоку», можливий «військовий переворот» в Україні. Тоді під приціл потрапив Валерій Залужний, якому навіть пророкували посаду Президента.
 
Збити Залужного не вийшло, тепер взялися за Баканова.
 
Наразі активно просуває цю тему пул телеграм-каналів: «ЗеРада», «Наблюдатель», «Легитимный», «Разведчик», «Крокодил» та інші «поважні інсайдери». Про діяльність багатьох з цих телеграм-каналів СБУ звітувала ще півтора роки тому і звинуватила їх тоді у зв'язках з російськими спецслужбами. 
 
До речі, іще наприкінці квітня вони ж писали про «прогнозоване звільнення» голови СБУ.
 
Тому така увага росіян до кар’єри Баканова говорить сама за себе. Не треба бути великим аналітиком, аби зрозуміти, що ця медіахвиля свій справжній початок бере десь на Лубянці.
 
І наше завдання – не потонути у фейках.  Бо мова насправді йде не про Голову СБУ, а про те, як росіяни намагаються розхитати інформаційну безпеку України, адже не секрет, що війна ведеться не лише на фронтах або на санкційному полі. Інфомаційна війна - знаряддя новітньої епохи і вона також набирає обертів.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,Украина-Россия,СБУ,отставка,информационная война,нацбезопасность,кибербезопасность,Иван Баканов
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.